Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koľko rečí vieš, toľko krát si človekom, no keď nevieš, Waverly ti pomôže

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
3. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Waverly labs priniesli do Barcelony na MWC 2017 svoj vylepšený systém priameho prekladania. Tvorcovia zrejme vychádzali z myšlienky, že už dnes skoro každý má pri sebe smartfón. Do neho si nainštalujete ich aplikáciu a napojíte bezdrôtové slúchadlá.

Tie Waverly dodávajú v peknej krabičke, vylepšenej o vstavanú batériu a tak sa vám slúchadlá počas nečinnosti dokonca nabijú. Následne už váš spolubesedník spraví to isté a môžete sa rozprávať, aj keď každý hovoríte inou rečou. V aplikácii je zatiaľ na výber 5 jazykov: Francúzština, Taliančina, Portugalčina, Španielčina a samozrejme Angličtina. Ďalšie jazyky majú pribudnúť do leta 2017.

Slúchadlá s aplikáciou Waverly pre priame prekladanie počas konverzácie

Toto riešenie má výhody, aj nevýhody. Výhodou je, že funguje aj na diaľku a tak keď napríklad telefonujete s niekým zo zahraničia a on má túto aplikáciu, dohodnete sa oveľa ľahšie. Nevýhodou je, že zatiaľ potrebujete byť pripojený na internet a tak napríklad v zahraničí kde by ste potrebovali prekladať najviac, bude problém túto aplikáciu lacno využiť.

Slúchadlá s aplikáciou Waverly pre priame prekladanie počas konverzácie

Samozrejme tiež asi nebude ľahké presvedčiť niekoho, aby si túto aplikáciu nainštaloval, len pre krátky rozhovor, takže ostáva len použitie pre dlhšie konverzácie. Potom však komunikácia prebieha priam ako zo sci-fi filmu. Pár sekúnd po vyslovení vety vám do slúchadiel povie počítač preklad do želaného jazyka.

Slúchadlá majú dokonca aj technológiu Noise Canceling, teda potláčanie ruchov okolia a preklad vám príde na smartfón aj v textovej podobe. Ak takéto aplikácie budú vo svete bežným štandardom, bude cestovanie oveľa jednoduchšie.

Slúchadlá s aplikáciou Waverly pre priame prekladanie počas konverzácie