Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prepojenie Spotify a Waze pre vylepšenie počúvania hudby a navigácie v aute

Prepojenie Spotify a Waze pre vylepšenie počúvania hudby a navigácie v aute
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Používanie mobilných aplikácií v aute môže byť rušivé pri preskakovaní medzi navigáciou a počúvaním hudby, pričom dôležité hlasové pokyny sa nedajú počúvať bez toho, aby ste si pokazili zážitok z počúvania obľúbenej skladby. Aj to bol zrejme dôvod, prečo sa Spotify, ako líder v oblasti streamovania hudby, spojil s dopravnou a navigačnou aplikáciou Waze.

Nové aktualizácie aplikácií Waze a Spotify tak umožnia používateľom prístup k navigácii a prehrávaniu hudby bez nutnosti prepínania medzi týmito dvomi aplikačnými službami. Priamo z aplikácie Spotify tak bude možné spustiť navigáciu Waze, alebo si používateľ môže vyberať zoznam skladieb zo Spotify priamo zvnútra aplikácie Waze.

Parnerstvo medzi Spotify a Waze umožní používateľom využívať navigáciu bez nutnosti prepnutia zo Spotify na Waze

Medzi aplikáciami sa bude dať prepínať jediným kliknutím, čo znamená, že sústredený pohľad bude mimo dianie na ceste naozaj minimum času. A tiež to znamená aj menej prerušení medzi počúvaním navigačných inštrukcií. Iné navigačné aplikácie, ako je napríklad Google Maps, už používajú notifikácie, aby používateľovi neunikli inštrukcie počas používania iných aplikácií, no chýba im práve takáto integrácia alebo rýchly spôsob prepínania ovládania.

Prístup ovládania Spotify priamo z prostredia navigačnej aplikácie Waze

Sklamaní zrejme budú majitelia mobilných zariadení s operačným systémom iOS, pretože táto aktualizácia je v súčasnej dobe k dispozícii len pre operačný systém Android. Spoločnosti pritom zatiaľ neohlásili žiadne plány pre zavedenie tejto aktualizácie pre iOS, no dúfajme, že sa tak čoskoro stane, aby sa táto novinka mohla rozšíriť pre všetkých.