Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung sa pochválil dvojicou šikovných tabletov pre Android a Windows

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci možno nadšenci smartfónov Samsung očakávali na podujatí MWC 2017 novej vlajkovej lodi výrobcu, Juhokórejci sa rozhodli pre jej samostatné uvedenie na vlastnej akcii koncom marca. No i tak tento výrobca nezaháľal a na výstave v Barcelone sa pochválil dvomi novými tabletmi. Aké funkcie prinášajú a kam by mal smerovať vývoj tabletov v budúcnosti, tak na sme sa pýtali priamo najvyššieho šéfa Samsungu pre Česko a Slovensko.

Už štandardne pribudol výrobcovi v Androidovej rodine. Volá sa Galaxy Tab S3 a jeho Super AMOLED displej má veľkosť 9,7 palca. Android je tu samozrejme v najvyššej verzii, teda 7.0 Nougat. No a do výbavy zariadenia sa dostalo aj poriadne ozvučenie so štyrmi reproduktormi.

Druhý tablet zaujal prívržencov systému Windows. Je to Galaxy Book a dostupný bude vo variantoch s 10,6 LCD displejom a s 12 palcovým Super AMOLED displejom, ktorý podporuje technológiu HDR. Windows 10 by mal so zariadenia vytvoriť zaujímavý mobilný pracovný nástroj s dostatočným výkonom. Okrem toho vývojári tiež vylepšili zdvih prídavnej klávesnice, ktorej samozrejme nechýba podsvietenie.

Oba modely pritom spája výbava v podobe aktualizovaného dotykového pera S Pen, ktoré je schopné zachytiť až 4000 úrovní tlaku.

„Napriek dotykovým displejom ľudia hľadajú aj iný prístup. Pero S Pen im preto poskytne spojenie digitálneho a analógového ovládania,“ hovorí pán Hun Lee, prezident, Samsung Electronics SK a CZ.

Tablety Samsung Galaxy Book

Vo všeobecnosti neustále pribúda viac a viac digitálneho zábavného obsahu a hoci dnešné moderné smartfóny majú veľmi dobrú úroveň displejov, je stále tablet pre mnohých používateľov dôležitým zariadením, ktoré hrá úlohu najmä ako multimediálne centrum. V budúcnosti sa by sa preto mohli jeho funkcie ešte viac rozšíriť práve týmto smerom.

„Tablety by sa mohli spájať aj s televízormi. Vychádzame z nášho prieskumu, z ktorého vyplýva, že viac ako 90 percent ľudí aktívne využíva tablety práve keď sú doma. Dokonca aj keď pozerajú televízor, často tablet kontrolujú. Môže tak ísť o podporné zariadenie,“ konštatuje pán Hun Lee, prezident, Samsung Electronics SK a CZ.

Dnes už však niektorí výrobcovia skúšajú kombinovať vlastnosti smartfónov, tabletov či notebookov do hybridných zariadení. Stále je však viac takých používateľov, podľa ktorých samostatné mobilné zariadenia v jednotlivých triedach určite tak rýchlo nezaniknú. V konečnom dôsledku o tom totiž rozhodujú práve oni.