Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple odhalil cenovo dostupný iPad a červenú verziu iPhone 7 a 7 Plus

Apple odhalil cenovo dostupný iPad a červenú verziu iPhone 7 a 7 Plus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma Apple nenápadne predstavila nových členov rodiny mobilných zariadení spolu s dvomi softvérovými vylepšeniami. Patrí medzi ne aktualizovaná verzia 9,7 palcového tabletu iPad, špeciálna edícia červeného smartfónu iPhone 7 a 7 Plus, nová aplikácia pre mobilnú tvorbu videí s názvom Clip a rozšírenie aplikácie Swift Playgrounds.

9,7 palcový tablet Apple iPad

 

Nová verzia 9,7 palcového tabletu nahrádza starnúci model iPad Air 2, no nedostal prívlastok Air 3, ako by mnohí predpokladali, ale Apple ho nazýva jednoducho iPad. Obsahuje tiež už starší, no stále výkonný procesor Apple A9, ktorý je rýchlejší ako A8X v iPad Air 2. Nový iPad zaujme najmä svojou dostupnou cenou, tá sa pri modeli s 32 GB vnútorným úložiskom začína od 329 dolárov.

Tablet iPad si zachoval charakteristický dizajn z jednoliateho tela z hliníku a bude k dispozícii v striebornej, zlatej a „vesmírnej“ šedej farbe. Retina displej má rozlíšenie 2048 na 1536 bodov. Dostupné budú varianty s Wifi a Wifi + LTE. Objednávky začína Apple prijímať od 24. marca, pričom v obchodoch by sa mal nový iPad objaviť budúci týždeň.

9,7 palcový tablet Apple iPad

Špeciálna edícia Product(RED) iPhone 7 a 7 Plus

 

Apple tiež predstavil červenú variantu smartfónov iPhone 7 a 7 Plus. Ide o špeciálnu edíciu, ktorá reprezentuje partnerstvo medzi Apple a (RED), organizáciou, ktorá sa venuje globálnemu boju proti AIDS. Podľa Apple priniesla desaťročná spolupráca viac ako 130 miliónov dolárov do fondu pre liečbu obetí HIV / AIDS. Nie je však známe, ako bude predaj červených smartfónov iPhone 7 a 7 Plus generovať výnosy do fondu, ani koľko kusov bude v tejto edícii vlastne vyrobených.

Smartfóny Product(RED) iPhone 7 a 7 Plus budú k dispozícii na objednanie od 24. marca, pričom ich dodávka je naplánovaná na koniec mesiaca. Cena smartfónu Product(RED) iPhone 7 začína od 749 dolárov, zatiaľ čo cena za Product(RED) iPhone 7 Plus sa začína od 869 dolárov. K dispozícii bude aj verzia s 256 GB úložným priestorom.

Špeciálna edícia smartfónov Product(RED) iPhone 7 a 7 Plus

Softvérové novinky a vylepšenia

 

Apple tiež ohlásil novú aplikáciu s názvom Clip, ktorá je určená pre vytváranie mobilných videí. Používatelia pomocou nej môžu kombinovať videozáznamy s fotografiami a doplniť ich hudbou a titulkami, tak ako v iných bežných strihových softvéroch. Svoje výtvory môžu zdieľať priamo na sociálnych sieťach, alebo ich zasielať prostredníctvom správ. Bezplatná aplikácia Clip bude v App Store dostupná od apríla a je určená pre operačný systém iOS 10.3 a vyšší.

Druhé softvérové oznámenie sa týka aplikácie Swift Playgrounds, ktorá po novom bude k dispozícii v piatich nových jazykoch: zjednodušená čínština, japončina, francúzština, nemčina a latinskoamerická španielčina. Aplikácia výhradne pre iPad je dostupná bezplatne na App Store.

Nová aplikácia Clip pre editáciu mobilných videí