Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple aktualizuje operačné systémy pre mobilné zariadenia aj hodinky

Apple aktualizuje operačné systémy pre mobilné zariadenia aj hodinky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple vydala softvérovú aktualizáciu pre svoje operačné systémy iOS 10 a watchOS 3. Aktualizácia na verziu iOS 10.3 prináša používateľom funkcie, ako je Find my AirPods, podporu Siri pre mobilné platby a rezerváciu jázd, skratky pre CarPlay a ďalšie. Aktualizácia operačného systému watchOS 3.2 pridáva používateľom hodiniek Apple vylepšenia funkcií digitálnej asistentky Siri a režim Theater.

Aktualizácia operačného systému iOS 10.3 rozširuje funkciu Find my iPhone, ktorá vám tiež pomôže nájsť stratené bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods. Po prihlásení sa do svojho účtu na iCloud si môže používateľ nechať zobraziť aktuálnu alebo poslednú známu polohu svojich bezdrôtových slúchadiel AirPods a prehrať navigačný zvuk v jednom alebo v oboch slúchadlách.

Rozšírenia sa tiež dočkala digitálna asistentka Siri, ktorá získala funkcie pre bankovníctvo, rezerváciu jázd a prístup k aplikáciám automobiliek. Siri sa tak dá používať pre zobrazenie a platenie účtov, naplánovanie jazdy alebo pre kontrolu stavu paliva či zámku na svojom automobile.

Smartfóny Apple iPhone - ilustračné foto

Aktualizácia 10.3 tiež zlepšuje CarPlay s ľahkým prístupom do naposledy používaných aplikácií. Aplikácia Apple Music po novom ukazuje „Up Next“, teda pieseň, ktorá bude hraná po aktuálne prehrávanej a tiež názov albumu aktuálne hranej skladby spolu s dennými playlistami a novej kategorizácie.

Menšie aktualizácie zasiahli aj aplikácie Maps, Calendar, Home a Podcast. Používatelia môžu v aplikácii Maps využívať funkciu 3D Touch pre získanie hodinovo aktualizovanej predpovede počasia alebo pre vyhľadávanie zaparkovaného auta. V aplikácii Calendar sa dajú odstrániť pozvánky a označiť ako „smeti“, zatiaľ čo aplikácia Home ukazuje stav nabitia batérie príslušenstva a Podcast pridáva funkciu skratiek 3D Touch pre nedávno aktualizované kanály.

Hodinky Apple Watch 2 - ilustračné foto

Aktualizácia operačného systému watchOS 3.2 pridáva používateľom hodiniek Apple Watch nový režim Theater, ktorý umožní nositeľom stlmiť zvuk svojich hodiniek a vypnúť funkciu „Riase to Wake“ v rovnakom čase. V tomto režime prijíma oznámenia len cez hmatovú spätnú väzbu hodiniek.

WatchOS 3.2 tiež rozširuje možnosti digitálnej asistentky Siri, ktoré boli tiež uvedené v aktualizácii iOS 10.3. Vývojári majú možnosť zahrnúť podporu Siri pre zasielanie správ, platby, rezerváciu jázd, cvičenie a ďalšie.