Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vyľahčená verzia Twitter Lite šetrí úložný priestor vašich mobilných zariadení

Vyľahčená verzia Twitter Lite šetrí úložný priestor vašich mobilných zariadení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Twitter Lite ponúka používateľom kľúčové vlastnosti obľúbenej služby sociálnych médií, no z úložného priestoru vašich mobilných zariadení si zaberie len menej ako 1 MB pamäte. S tým súvisí aj rýchlejšie načítanie. S režimom úspory dát sa môže stať ideálnou komunikačnou platformou pre tých, ktorí majú obmedzené mobilné dátové pripojenie alebo malé úložisko v mobilnom zariadení.

Nový Twitter Lite by ste ale márne hľadali v obchodoch App Store alebo Google Play. Dá sa k nemu dostať tak, že jednoducho cez svoj smartfón alebo tablet navštívite stránku mobile.twitter.com. Na báze webového prehliadača je tak služba Twitter Lite schopná poskytnúť všetky údaje a prináša priestorovo úsporné výhody. Tiež to znamená to, že jej použitie nepotrebujete mať účet Apple alebo Play Google.

Twitter Lite sľubuje oveľa nižsiu spotrebu mobilných dát a zaberá aj menej na úložisku v mobilnom zariadení

Podľa vyjadrenia Twitteru sa toto nové mobilné riešenie spúšťa až o 30 percent rýchlejšie a má tiež rýchlejšiu internú navigáciu. Vo voliteľnom režime pre úsporu dát si používateľ môže znížiť spotrebu svojich mobilných dát až o 70 percent. Twitter Lite ukazuje len náhľady obrázkov a používateľ sa sám rozhodne, ktoré z nich chce vidieť v plnom rozlíšení a veľkosti.

Twitter Lite funguje na princípe webového prehliadača a dá sa dočasne používať aj offline

Okrem toho podporuje Twitter Lite aj nejaké to offline použitie, takže v prípade, že sa dočasne preruší internetové spojenie, nebude používateľ odhlásený a môže pokračovať v čítaní už stiahnutých správ.

A hoci Twitter Lite ponúka niektoré výhody pre všetky typy používateľov, takéto odľahčené riešenie tiež pomôže rozšíreniu platformu aj na vytvárajúce rozvíjajúce sa trhy, ako je Ázia, Tichomorie či Latinská Amerika, kde sú mobilné dáta stále drahé a konektivita nie je príliš spoľahlivá.

Twitter Lite je vhodnou platformou pre krajiny, kde sú drahé mobilné dáta a pripojenie máva časté výpadky