Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Lenovo Moto G5 a G5 Plus sa môžu pochváliť bohatou výbavou

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
27. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Patria do veľkej modernej rodiny Moto a prichádzajú už vo svojej piatej generácii. Reč je o súrodencoch v strednej triede smartfónov, Moto G5 a G5 plus.

Menší brat, G5, prichádza v hliníkovom tele, v ktorom tróni 8 jadrový procesor a z prednej strany ho pokrýva 5 palcový Full HD displej. Zaujímavosťou je najmä to, že už aj v tejto triede môže mať smartfón čítačku odtlačkov prstov. Aj multimediálna zábava sa dostala na plné obrátky, a to vďaka prednej 5 megapixlovej selfie kamere, ktorá má však pomerne širokú šošovku a teda aj snímací uhol.

O niečo lepšie je na tom väčší brat G5 plus. Ten dorástol do veľkosti displeja s uhlopriečkou 5,2 palca. Pluska je vybavená aj rýchlo nabíjaním a tak za 15 minút dostáva používateľ až 6 hodín fungovania mobilu. Najzaujímavejší je však predsa len zadný fotoaparát. Má totiž parametre, ktoré pripomínajú vlajkovú loď iných výrobcov.

Smartfóny Lenovo Moto G5 a G5 Plus

Clonové číslo šošovky je len F1.7, takže cez objektív prejde naozaj dosť svetla. Snímací čip má 12 megapixelov, ale veľkosť jedného bodu je pritom až 1,4 mikrónu, čím zachytí oveľa viac svetla ako iné. A k tomu všetkému ešte poriadne rýchle ostrenie Dual Autofokus Pixel, ktoré nájdeme aj v profi zrkadlovkách.

Oboch bratov spája vode odolná vrstva a tiež operačný systém Android 7.0, dokonca v čistej verzii. Rovnako si tiež spoločne prinášajú aj množstvo funkcií, ktoré už štandardne patria do rodiny Moto. K tým najzaujímavejším pritom patrí možnosť zväčšiť si displej presunutím softvérových tlačidiel do jediného hardvérového.

Jedným dychom treba dodať, že oba telefóny svojou výbavou a zvlášť vo svojej triede prekvapili, takže zrejme o pozornosť nebudú mať núdzu.