Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové tablety Amazon Fire si polepšili o digitálnu asistentku Alexa

Nové tablety Amazon Fire si polepšili o digitálnu asistentku Alexa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon predstavila dvojicu aktualizovaných tabletov z modelového radu Fire. Tablety Fire 7 a Fire HD 8 sa môžu pochváliť vylepšenými špecifikáciami a navyše do vienka dostali aj hlasovo ovládanú digitálnu asistentku Amazon Alexa.

Tablet Fire 7 je z predstavenej dvojice menšie zariadenie a patrí skôr do kategórie základnej triedy. Od svojho predchodcu je ľahší a menší, váži 295 gramov a jeho rozmery sú 192 x 115 x 9,5 milimetra. Ako už jeho názov napovedá, tablet disponuje 7 palcovým displejom, ktorého rozlíšenie je 1024 x 600 bodov, s hustotou 171 bodov na palec. Displej má vylepšený kontrast pre lepšiu čitateľnosť. Vnútorné úložisko tabletu môže byť 8 GB alebo 16 GB. Amazon udáva až 8 hodinovú výdrž batérie. Cena nového tabletu Fire 7 sa začína už od prívetivých 49,99 dolárov.

Spoločnosť Amazon predstavila nové tablety Fire 7 a Fire HD 8.

Druhý tablet Fire HD 8 má rozmery 214 x 128 x 9,7 milimetra a váži 369 gramov. Jeho 8 palcový displej získal HD rozlíšenie, teda 1280 x 800 bodov, s hustotou 189 bodov na palec. Batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť dostatok energie až na 12 hodín bežnej prevádzky. Vnútorné úložisko môže byť vo variantoch 16 GB alebo 32 GB. Tablet sa navyše môže pochváliť stereofónnymi reproduktormi Dolby Atmos. Cena nového tabletu Fire HD 8 sa začína od 79,99 dolárov.

Obe zariadenia boli aktualizované o štvorjadrový procesor s taktovacou frekvenciou 1,3 GHz a k dispozícii majú i rozširujúci microSD slot. Tablety budú dostupné v čiernej, modrej, červenej a žltej farbe.

Nové tablety Fire 7 a Fire HD 8 získali okrem vylepšených špecifikácií aj podporu pre hlasovo ovládanú digitálnu asistentku Alexa.

Najvýznamnejšou aktualizáciu je však zrejme integrácia digitálnej hlasovej asistentky Alexa. Vďaka nej používatelia môžu aj cez svoj tablet Fire vydávať hlasové príkazy a využívať jej široké možnosti funkcionalít, tak ako je tomu pri iných inteligentných domácich zariadeniach, ktoré podporujú technológiu Alexa.

Tablety Fire 7 a Fire HD 8 sú k dispozícii na predbežnú objednávku, pričom expedícia prvých kusov sa začne od 7. júna.

Používatelia majú na výber z viacerých frebných prevedení tabletov Fire 7 a Fire HD 8.