Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zdieľajte energiu s novým odolným smartfónom CAT S41

Zdieľajte energiu s novým odolným smartfónom CAT S41
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

CAT S41 je priamym nasledovníkom smartfónu CAT S40, ktorý používajú ľudia pracujúci v priemyselných odvetviach, alebo tí, ktorí ho využívajú na rekreačné aktivity a často vystavujú svoj mobilný telefón záťaži. Títo používatelia sú z odvetví ako je stavebníctvo, poľnohospodárstvo, bezpečnosť či oprava vozidiel, alebo sa venujú aktivitám ako je turistika, rybolov a cyklistika.

Nový CAT S41 je vybavený vylepšeniami a kľúčovými prvkami, ktoré podľa výskumu značky CAT jej zákazníci skutočne ocenia, ide hlavne o kapacitu batérie, silné zabezpečenie a technológie displeja.

Vo vnútri CAT S41 je obrovská batéria s kapacitou 5000 mAh poskytujúca pohotovostný režim až 44 dní alebo čas hovorov v sieti 3G až 38 hodín, čo je užitočné, ak sa nachádzate niekde, kde nemáte možnosť nabiť si vaše zariadenie. Batéria je zároveň dostatočne výkonná na to, aby nabíjala iné zariadenia a príslušenstvo, vďaka jej funkcii „Zdieľanie batérie“, ktorá premení váš telefón na powerbank.

Odolný smartfón CAT S41.

Použitím dodaného USB konektora na zdieľanie batérie bude CAT S41 nabíjať iný produkt alebo príslušenstvo, prestane však hneď ako úroveň batérie S41 dosiahne hodnotu, ktorú používateľ nastaví ako rezervu v aplikácii. Týmto je zaistená kontrola používateľom, ktorý takto môže používať svoje zariadenie ako powerbank bez toho, aby musel overovať, či mu zostáva dostatočné množstvo energie pre neho samotného.

V štúdii, ktorej sa zúčastnilo takmer 22 000 používateľov telefónov CAT, viac ako tri štvrtiny (76%) uviedli, že je pre nich nevyhnutná dlhá životnosť batérie a 98% to považovalo za vysoko cenený kľúčový prvok. Výskum tiež ukázal, že 76% používateľov poškodilo svoj predchádzajúci mobilný telefón a zažili frustráciu a problémy s používaním spôsobené poškodením ich často jediného komunikačného prostriedku. Ako sa dalo čakať, 94% majiteľov telefónov CAT si na svojom telefóne cení, že je odolný proti pádu, zatiaľ čo 71% tvrdí, že je pre nich nevyhnutná obrazovka odolná proti poškriabaniu.

Odolný smartfón CAT S41.

"CAT S41 je smartfón bez kompromisov, ktorý sa skutočne hodí do náročného prostredia, v akom naši zákazníci používajú svoje telefóny. Pozorne sme si ich vypočuli a stavali sme na tom, čo vieme, že je pre nich najkritickejšie, čoho výsledkom je S41, teda výkonný odolný smartfón, s obrovskou zdieľateľnou batériou, ktorá je priamou odpoveďou na tieto požiadavky," povedal Peter Stephens, CEO spoločnosti Bullitt Group, držiteľa globálnej licencie na mobilné technológie značky Caterpillar.

Odolný smartfón CAT S41.

CAT S41 stavia na dedičstve telefónov CAT vo vytváraní odolných zariadení so silným zabezpečením, vrátane odolnosti proti vode a prachu podľa certifikátu IP68 a certifikátu MIL SPEC 810G. Rovnako ako u všetkých smartfónov CAT danej kategórie, CAT S41 je zostavený tak, aby prežil opakované testy odolnosti proti pádu na betón z výšky 1,8 metra, z každého smeru. Takisto je testovaná aj odolnosť proti vode v hĺbke vody do 2 metrov počas jednej hodiny a dokáže zvládnuť teplotné šoky. Okrem toho je jeho veľký a jasný 5" Full HD displej chránený najnovším sklom Gorilla Glass 5 od spoločnosti Corning, odolným proti poškriabaniu, displej sa dá čítať na priamom slnečnom svetle a dotykovú obrazovku možno obsluhovať mokrými prstami či v rukaviciach. CAT S41 má tiež fotoaparát, ktorý možno použiť pod vodou.

Odolný smartfón CAT S41.

Kľúčové parametre:

• Obrovská kapacita batérie (5000mAh) s pohotovostným režimom až do 44 dní alebo časom hovorov 3G do 38 hodín. Dokáže nabíjať iné zariadenia a príslušenstvo vďaka powerbankovému prvku Zdieľanie batérie - kábel je priložený

• Odolný proti vode/prachu (IP68), testovaný na pád z výšky 1,8 m na betón, MIL SPEC 810G, chránený sklom Gorilla Glass 5

• Systém Android Nougat

• 3GB RAM, 32GB ROM. rozšíriteľný úložný priestor (microSD do 2TB)

• Čipset MediaTek octa-core 2.3GHz

• 13MP zadný fotoaparát s LED bleskom, autofókus s PDAF, 8MP predný fotoaparát, oba s funkciou podvodného módu

• LTE Cat 6, VoLTE, VoWiFi

• Výborný jasný 5" FHD displej, optimalizovaný na použitie vonku s dotykovou obrazovkou, ktorú možno obsluhovať mokrými prstami či v rukaviciach

• Texturovaný, dizajn na extra pevné uchopenie

• Nastaviteľné tlačidlo rýchlej voľby použiteľné na Push to Talk (PTT), na volanie SOS (aplikácia Lone worker) alebo na ľahké zapnutie baterky či fotoaparátu

• Usporiadané aplikácie a katalóg s obsahom

Odporúčaná cena smartfónu CAT S41 je 449 € a zakúpiť si ho bude od septembra možné u operátora O2 alebo vo vybraných obchodoch.

Odolný smartfón CAT S41.

(Zdroj: Tlačová správa Bullitt Group, Caterpillar)