Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZTE Axon M je prvý vyklápací smartfón s dvomi displejmi

ZTE Axon M je prvý vyklápací smartfón s dvomi displejmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo najväčšie inovácie tohtoročných smartfónov sa týkali najmä väčších displejov a tenších rámov, čínsky výrobca ZTE sa rozhodol predviesť, ako by v jeho ponímaní mohla vyzerať budúcnosť mobilných telefónov. Predstavený model Axon M je totiž prvým vyklápacím smartfónom s plnohodnotnými dvomi displejmi, čo používateľom môže priniesť množstvo využití.

Smartfón ZTE Axon M by sa dal prirovnať ku konvertibilným notebookom 2v1, no namiesto klávesnice je jeho druhá časť plnohodnotným displejom v tenkom tele. Oba displeje majú uhlopriečku 5,2 palca, no po vyklopení druhého displeja vytvárajú veľkú, 6,75 palcovú plochu, ktorej rozlíšenie je 1920 x 2160 bodov. Samozrejme je uprostred rozdelená otočným spojom.

Vyklápací smartfón ZTE Axon M s dvomi displejmi.

Riešenie dvojitého displeja v smartfóne Axon M napríklad umožní používateľom na jednom displeji prehliadať webové stránky a na druhom písať email, alebo sledovať video na jednom displeji a jedným očkom pozerať Twitter správy na druhom. Čo sa týka produktivity, druhý displej sa dá využiť ako digitálna klávesnica, ktorá tak nebude zavadzať v prvom displeji a používateľ môže bez problémov písať v dokumente.

Podľa spoločnosti ZTE je s pomocou potiahnutia tromi prstami na displeji možné rozdeliť aplikáciu medzi displejmi alebo ju nastaviť tak, aby sa správala ako jeden celok cez oba displeje. Tento zaujímavý koncept by mohol potešiť aj hráčov mobilných hier, pri postavení smartfónu v režime stanu by si mohli dvaja kamaráti zahrať proti sebe na jednom zariadení. To si však bude vyžadovať podporu od vývojárov mobilných hier.

Vyklápací smartfón ZTE Axon M s dvomi displejmi.

Čo sa týka špecifikácií, smartfón ZTE Axon M funguje s operačným systémom Andoid 7.1.2 Nougat, ktorý je poháňaný procesorom Snapdragon 821 spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 4 GB. Úložný priestor je 64 GB. Smartfón disponuje aj 20 megapixlovou zadnou kamerou s clonou F 1.8. Batéria vo vnútri má kapacitu 3 180 mAh.

Či sa takýto nápad vyklápacieho smartfónu s dvomi displejmi ujme, rozhodnú ale až samotní spotrebitelia. Cena a dostupnosť v jednotlivých regiónoch však bude výrobcom ešte len oznámená.

Vyklápací smartfón ZTE Axon M s dvomi displejmi.