Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto X4: Dizajnový kúsok z kovu a skla, ktorý však toho veľa vydrží

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
22. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na to, že mobilné telefóny MOTO od Lenova dokážu vždy niečím prekvapiť sme si už zvykli. Túto tradíciu neporušil ani najnovší prírastok s podtitulom X4. Ide o 5,2 palcový smartfón, s displejom Full HD, pokrytý sklom Gorila Glass, ktorý sa teší z pomerne rýchleho procesora Qualcomm Snapdragon 630 a zadného fotoaparátu, ktorý má dve šošovky.

Dá sa s ním preto napríklad zaostrovať pri snímaní scény na popredie či pozadie, alebo aj vytvárať čierno biele fotografie s farebnými prvkami. K tomu sa dá ešte aj prepínať snímací uhol medzi bežným a poriadne širokouhlým. Kamera dokáže dokonca aj rozpoznávať objekty a v prípade úspechu tak používateľovi o nich vyhľadá cielené informácie.

Aj selfie nadšenci niečo získajú, keďže predná kamera sa vie vyrovnať aj so zhoršenými svetelnými podmienkami a k dispozícii sú i panoramatické selfie. Okrem toho má X4ka aj hlasové ovládanie niektorých funkcií a aplikácií.

To, čo reprezentuje zovňajšok, je nielen vyhotovenie z kovu a skla, ale najmä odolnosť. Telefón má totiž krytie IP 68, a tak sa kamaráti dokonca aj s vodou. Nechýba mu ani technológia NFC či čítačka odtlačkov prstov v hlavnom tlačidle. A čo výdrž? Tak 3000 mAh by podľa výrobcu malo dodať energiu aspoň na deň aktívneho používania. Nová Moto X4 je prínosom vo viacerých smeroch využitia, a tak sa dá predpokladať, že si nájde cestu do mnohých používateľských rúk.

Smartfón Lenovo Moto X4.