Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alcatel predviedol kompletné portfólio smartfónov s displejmi 18 : 9

Alcatel predviedol kompletné portfólio smartfónov s displejmi 18 : 9
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TCL Communication, ktorá vyrába telefóny značky Alcatel predstavila svoje modely smartfónov pre rok 2018. Alcatel sa pritom stal prvou značkou, ktorá ponúka kompletné portfólio smartfónov s FullView displejmi s pomerom strán 18 : 9.

Alcatel svoje smartfóny pre tento rok rozdelil do troch produktových radov – Alcatel 5, Alcatel 3 a Alcatel 1. Vybrané novinky obsahujú funkciu FaceKey, ktorá umožňuje odomykanie telefónov pomocou rozpoznávania tváre. Alcatel sa tiež zaviazal, že u svojich nových produktoch bude pravidelne poskytovať bezpečnostné aktualizácie systému Android aspoň raz za štvrťrok.

S novými Alcatel FullView displemi s pomerom strán 18 : 9 získajú používatelia väčšie obrazovky, ktoré im ponúknu viac priestoru pri surfovaní na internete, prehliadaní sociálnych sietí, sledovaní obľúbených filmov či hraní hier. Nový formát displejov navyše umožnil zmeniť šírku telefónov, takže každé zariadenie, v porovnaní so smartfónmi v rovnakej veľkosti, má kompaktnejšie rozmery a lepšie tak padne do ruky používateľa.

Modelový rad ALCATEL 5

 

Alcatel 5 je vybavený bezrámovým 5,7 palcovým FullView displejom s pomerom strán 18 : 9. Ponúkne prémiový dizajn, osemjadrový procesor a nechýba predný duálny fotoaparát so širokouhlým 120 stupňovým záberom a LED bleskom. Predná kamera dokáže zachytiť trikrát väčší záber ako štandardné selfie kamery, takže je vhodná pre skupinové zábery. Fotoaparát navyše automaticky prepína z normálneho do širokouhlého režimu v prípade, že v zábere deteguje viac ako dve tváre.

Sučasťou Alcatelu 5 je aj súprava intuitívnych nástrojov pre úpravu fotografií, nazvaná ako Sociálny režim (Social Mode). Pomocí funkcie Social Square si používateľ môže skontrolovať nedávno zosnímané fotografie v jednej polovici obrazovky, zatiaľ čo hľadáčik fotoaparátu je stále aktívny v druhej polovici obrazovky. To umožní prehliadanie fotografií ihneď po ich zosnímaní a zároveň môže používateľ pokračovať vo fotení. Funkcia Instan Collage dokáže vytvárať koláže z tých najvydarenejších snímok v rôznych aranžmá. Funkcia Photo Booth zase umožní zachytiť štyri po sebe idúce fotky rýchlosťou jedného snímku za sekundu a fotky sa potom dajú zdieľať.

Smartfón Alcatel 5

Alcatel 5 disponuje tiež bezpečnostnou technológiou FaceKey, ktorá podobne ako snímač odtlačkov prstov umožňuje prístup do telfónu bez zadávania hesla alebo PIN kódu. V tomto prípade sa však jedná o rozpoznávanie tváre. K odomknutiu telefónu sa teda stačí len pozrieť na obrazovku. Celý proces trvá necelú pol sekundu a behom tejto krátkej chvíle technológia overí viac ako 100 bodov tváre používateľa, aby bola zaistená čo najvyššia bezpečnosť.

V telefóne nechýba ani klasický snímač odtlačkov prstov, ktorý je pohodlne dostupný na jeho zadnej strane. Čítačka odtlačkov prstov zároveň slúži aj ako rýchla spúšť selfie kamery a pre uzamknutie cistlivých dát v telefóne v súkromnom režime. Čítačka je tiež programovateľná a umožňuje každým prstom spustenie inej aplikácie alebo služby, takže sa dá využiť k prístupu k často používaným aplikáciám.

Smartfón Alcatel 5 je k dispozícii vo farebných prevedeniach Metallic Black a Metallic Gold. V českých a slovenských obchodoch sa objaví v apríli za cenu 5990 Kč, resp 229,99 euro s DPH.

Smartfón Alcatel 3

Modelový rad ALCATEL 3

 

Rovnako modelový rad smartfónov Alactel 3 prináša používateľom zaujímavé parametre, vrátane Alcatel FullView displejov s pomerom strán 18 : 9, SmartCam fotoaparátov a zabezpečenia pomocou funkcie FaceKey a snímača otlačkov prstov. Dizajn smartfónov je charakteristický zmyselnými krivkami so zahnutým 2.5D sklom a oblým chrbtom, čo prispieva k tomu, že telefóny sa aj napriek veľkým displejom pohodlne držia v ruke.

Alcatel 3 je vybavený 5,5 palcovým IPS displejom s rozlíšením HD+ vo veľmi kompaktnom formáte. Smartfón zaujme elegantným lesklým telom. Dostupný bude v Českej republike a na Slovensku od mája v dvoch farebných prevedeniach – lesklej modrej s čiernym rámom okolo displeja a lesklej zlatej s bielym rámom okolo displeja. Maloobchodná cena bola stanovená na 3490 Kč, resp. 149,99 euro s DPH.

Alcatel 3X ponúkne väčší 5,7 palcový IPS displej s rozlíšením HD+, viacej pamäte a širokouhlý duálny zadný fotoaparát. To všetko za cenu 4490 Kč, resp. 179,99 euro s DPH. V Českej republike a na Slovensku bude v predaji od mája v kovovo čiernom a modrom farebnom prevedení.

Alcatel 3V disponuje veľkým 6 palcovým IPS displejom s rozlíšením Full HD+ (2160 x 1080 bodov) a tiež duálnym zadným fotoaparátom. Predávať sa začne v marci za 4990 Kč, resp. 199,99 euro s DPH v lesklo modrom prevedení.

Smartfón Alcatel 3V

Modelový rad ALCATEL 1

 

Cenovo najdostupnejšími smartfónmi z nového portfólia ALcatelu sú modely zo série 1. Tie sú dôkazom toho, že aj smartfóny pre menej náročných používateľov môžu mať pekný dizajn, kvalitné displeje, dostatok výkonu alebo solídne fotoaparáty za dostupnú cenu.

Alcatel 1X je vôbec prvým smartfónom s displejom s pomerom strán 18 : 9 za cenu pod 100 euro (2500 Kč). Ponúka semišový povrch zadného krytu a displej s uhlopriečkou 5,3 palva s pomerom strán 18 : 9. Hlavný fotoaparát dokáže zachytiť až 13 megapixlové snímky. Zároveň ide o jeden z prvých smartfónov s operačným systémom Android 8.0 Oreo Go Edition. V Českej republike a na Slovensku sa začne predávať počas mája za cenu 2490 Kč, resp. 99,99 euro s DPH.

Alcatel 1C s 3G pripojením a kovovým telom sa v českých a slovenských obchodoch objaví na konci 2. štvrťroku za cenu 2190 Kč, resp. 89,99 euro s DPH. K dispozícii bude v troch farebných prevedeniach: kovovo čiernom, modrom s čiernym rámom okolo displeja a v zlatom s bielym rámom okolo displeja.

Smartfón Alcatel 1X

(Zdroj: Tlačová správa TCL Communication)