Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Galaxy S9 vás podrží aj počas fotenia pri slabom svetle

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung rozšíril pred časom svoju rodinu smartfónov Galaxy zo série S o dva nové modely s označením S9 a S9+. Vývojári vraj pritom vypočuli návrhy fanúšikov týchto telefónov. Opravili nedostatky z minulosti a samozrejme pridali niekoľko praktických funkcií, nielen čo sa týka mobilného fotografovania a nakrúcania videí. Poďme sa teda na novú S9tku pozrieť podrobnejšie.

Smartfóny Galaxy S9 sa už od začiatku snažia zaradiť medzi dizajnové mobilné zariadenia. Aj preto výrobca stavil na použité materiály. Hneď na prvý pohľad zároveň pri dizajne upúta dominantný displej s pomerom strán 18,5 : 9.

„Je to bezrámová sklenená plocha. Samsung si ju dovolil nazvať Infinity Display. Prináša nám ostré a živé farby, ktoré nám poskytujú skutočný filmový zážitok. A tento dojem ešte umocňujú stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Modelový rad Galaxy S je populárny najmä v kruhu nadšencov mobilného fotografovania a nakrúcania videí. Vývojári sa preto posnažili aj v prípade novej S9tky, a tak sa jej 12 megapixlový zadný fotoaparát môže pochváliť variabilnou clonou, ktorá prepína medzi svetelnosťou F 1.5 a F 2.4.

„Vďaka tomu nám tento fotoaparát umožňuje v noci fotiť s minimom šumu a za denného ostrého svetla nám zase prináša ostré a prirodzené fotografie.“

V súvislosti s fotoaparátom je zaujímavá aj možnosť vytvoriť si EMOJI avatara z vlastnej tváre. Stačí sa zosnímať selfie kamerou a mobil sa už postará o to, aby sa reálna tvár previedla do jej grafickej podoby a pripojila k animovanému telu. Takto sa dá potom oživiť komunikácia s priateľmi.

Na telefóne však zaujme aj inteligentný režim Bixby Vision, ktorý fotoaparátu prináša inteligentné funkcie spojením digitálneho hlasového asistenta a technológie pre rozšírenú realitu.

„Vtedy je možné sa pohybovať priamo po uliciach miest a vyhľadáva nám rôzne body záujmu, ako sú napríklad reštaurácie, hotely, múzeá a podobne. Takisto je možnosť využiť v reštauráciách. Pri zosnímaní daného jedla nám vie zobraziť napríklad kalórie, zloženie.“

Samsung Galaxy S9 vás podrží aj počas fotenia pri slabom svetle

Výrobca pridal S9tke aj možnosť snímania super spomaleného videa v rozlíšení 720p pri rýchlosti 960 snímok za sekundu a vylepšil aj klasické snímanie videí.

„Natáčanie videa nám nový Samsung umožňuje tentoraz pri plnom 4K rozlíšení a snímky sú v rýchlosti 60 snímok za sekundu. Čiže výsledné video bude ostré, neprerušované a plynulé.“

Snímač odtlačkov prstov sa presunul pod zadný fotoaparát, takže snímanie je jednoduchšie a intuitívnejšie. K dispozícii sú aj ďalšie biometrické technológie pre bezpečné odomykanie telefónu.

„Z prednej strany zase môžu používatelia využiť detekciu tváre kombinovanú so snímaním očnej dúhovky. Čiže túto technológiu už Samsung vychytal. Je presnejšia, spoľahlivejšia a funguje aj za horších svetelných podmienok.“

Pre zvýšenie celkovej bezpečnosti využívajú smartfóny softvérovú platformu Samsung Knox, ktorá chráni už pri samotnom načítaní operačného systému Android.

„Kontroluje, či tam nie sú nejaké nežiaduce aplikácie alebo vírusy a takisto nám vlastne ponúka šifrovanie uložených dát. Čiže takto je ten telefón vlastne pripravený aj pre jednotlivcov, ale je možnosť aj firemného nasadenia ako služobných telefónov,“ uzatvára pán Michal Borovička, NAY.

Samsung Galaxy S9 by teda mohol osloviť moderných používateľov, ktorí sú neustále hladní po pokročilých technológiách. Tie im tak môžu spríjemniť nielen osobný, ale aj pracovný život.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)