Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alcatel 3 je elegán v kompaktnom tele s FullView displejom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TCL Communication, ktorá vyrába smartfóny značky Alcatel začala na Slovensku s predajom ďalšej z noviniek predstavených na veľtrhu Mobile Wolrd Congress v Barcelone. Alcatel 3 cieli na tých, ktorí chcú získať dizajn vlajkových lodí za nízku cenu. Smartfón s 5,5 palcovým FullView displejom s moderným pomerom strán 18 : 9 má kompaktné telo, ktoré svojou veľkosťou zodpovedá štandardným 5 palcovým telefónom.

Alcatel 3 zaujme efektne lesklou zadnou stranou, jemne zaobleným jednoliatym telom a 2.5D sklom. Hlavný fotoaparát dokáže snímať až 16 megapixlové fotografie, selfie kamera ukladá snímky v rozlíšení až 8 megapixlov. Popri snímaču odtlačku prstov na zadnej strane nechýba ani funkcia odomykania telefónu pomocou technológie rozpoznávanie tvárí (Face Key). Novinka podporuje všetky európske LTE pásma a obsahuje dva sloty pre Nano SIM karty.

Nový smartfón Alcatel 3 sa na Slovensku predáva v dvoch farebných prevedeniach – zlatom s bielym predným panelom a modrom s čiernym predným panelom – za 139,90 EUR vrátane DPH.

Vychutnajte si FullView displej s pomerom strán 18 : 9

 

Alcatel pokračuje v nastolenom trende a u všetkých tohtoročných smartfónoch ponúka moderné displeje typu IPS s pomerom strán 18 : 9. Rovnako je tomu aj pri modeli Alcatel 3, ktorého FullView displej má uhlopriečku 5,5 palcov s rozlíšením HD+ a zeberá 77,5 % prednej strany smartfónu. Vďaka tenkým rámom však Alcatel 3 svojimi celkovými rozmermi zodpovedá štandardným päť palcovým telefónom, takže sa pohodlne drží a ovláda jednou rukou.

Smartfón Alcatel 3.

Plynulý chod a kvalitné fotografie

 

Srdcom smartfónu je štvorjadrový procesor MediaTek MT6739, ktorý sa v kombinácii s 2 GB operačnej pamäte RAM a najnovším operačným systémom Android 8 Oreo postará o bezproblémový a plynulý chod.

Na svoje si prídu aj milovníci mobilného fotografovania. Kvalitné zábery zaistí hlavný 13 megapixlový fotoaparát s päťčlenným objektívom a svetelnosťou f/2.0, ktorý s pomocou interpolácie zvláda až 16 megapixlové snímky. Predná 5 megapixlová kamera disponuje svetlom a dokáže nafotiť snímky v rozlíšení 8 megapixlov.

Smartfón Alcatel 3.

Inteligentný snímač odtlačkov a rozpoznávanie tvárí

 

Okrem snímača odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený na zadnej strane smartfónu, zaistí bezpečnosť dát aj funkcia rozpoznávania tvárí Face Key. Tá dokáže detegovať 106 významných bodov na tvári používateľa a zaistí bezpečný prístup do telefónu už za pol sekundy. Vďaka kombinácii čítačky odtlačkov prstov a Face Key sa znižuje riziko, že sa k dátam, fotografiám či videám dostane ktokoľvek nepovolaný.

Inteligentný snímač odtlačkov prstov umožňuje aj otvárať často používané aplikácie pomocou až piatich rôznych odtlačkov prstov a slúži napríklad aj ako spúšť fotoaparátu. K mailom sa teda môžete dostať napríklad pomocou palca, zatiaľ čo na svoju obľúbenú sociálnu sieť sa pripojíte napríklad jediným dotykom prostredníka.

Smartfón Alcatel 3 podporuje všetky európske LTE pásma a ponúka slot pre dve Nano SIM kary, z ktorých je jeden hybridný a namiesto druhej SIM môže obsahovať pamäťovú kartu microSD s kapacitou až 128 GB. Energiu telefónu dodá batéria s kapacitou 3 000 mAh, ktorá postačí napríklad na až 13 hodín hovorov v 4G sieti.

Smartfón Alcatel 3.