Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BlackBerry Key2 sa zameriava na fyzickú klávesnicu a bezpečnosť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ikonická značka BlackBerry kedysi vládla svetu mobilných telefónov a teraz tento fénix vstáva z popola a používateľom prináša v poradí už druhý smartfón, ktorý dostal označenie BlackBerry Key2. Ten v sebe kombinuje moderné funkcie dotykovej obrazovky s klasickým prvkom fyzickej klávesnice, ktorá je pre telefóny BlackBerry taká príznačná.

Spoločnosť BlackBerry Mobile, ktorá od roku 2016 funguje pod záštitou firmy TCL Communications, vydala minulý rok smartfón Key One a tento rok prichádza s novým modelom Key2. Ten je poháňaný rýchlejším osemjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 660 spolu s operačnou pamäťou vo veľkosti 6 GB RAM. Poteší aj navýšenie kapacity vnútorného úložiska na 64 GB či zadný fotoaparát s dvomi 12 megapixlovými snímačmi a schopnosťou nakrúcania 4K videí. Smartfón má v sebe nainštalovaný najnovší operačný systém Adroid 8.1 Oreo.

Smartfón BlackBerry Key2.

Telo smartfónu s hliníkovým rámom pôsobí štýlovo a jeho textúrovaný povrch je príjemný na dotyk. No fanúšikov značky samozrejme najviac priláka jeho klasická fyzická klávesnica. Niektorí používatelia totiž radšej uprednostňujú odklepávanie fyzických kláves ako ťukanie s prstom na displeji. Výrobca k tomu pridal novú klávesovú skratku „Speed“ pre rýchle spustenie aplikácií a ďalších funkcií telefónu.

Smartfón Key2 tiež apeluje na tradičných používateľov BlackBerry s dôrazom na bezpečnosť. K dispozícii sú tak exkluzívne aplikácie pre overenie bezpečnosti a monitorovanie stavu zariadenia, viac vrstvové zabezpečenie adresárov s citlivými súkromnými dátami a prehliadač
Firefox Focus, ktorý sa dodáva s množstvom technológií pre zablokovanie sledovania.

Smartfón BlackBerry Key2.

Fyzická klávesnica ponechala priestor pre osadenie 4,5 palcového LCD displeja s rozlíšením 1 620 x 1 080 pixlov, takže zrejme nič pre nadšencov streamovaných videí či mobilných hier. Výhodou menšieho displeja je však dlhšia výdrž smartfónu. Batéria s kapacitou 3 500 mAh tak sľubuje dostatok energie pre až dvojdňovú prevádzku.

Smartfón BlackBerry Key2 bude k dispozícii koncom mesiaca za cenu začínajúcu sa od 649 dolárov.

Smartfón BlackBerry Key2.