Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple to rozbalilo s až tromi novými smartfónmi pre rok 2018

Apple to rozbalilo s až tromi novými smartfónmi pre rok 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Oproti mnohým iným výrobcom smartfónov si spoločnosť Apple necháva predstavenie svojich vlajkových lodí na jesenné obdobie a tak sme si na nové smartfóny museli počkať až doteraz. Apple však odhalilo rovno tri nové modely, štandardný iPhone XS s 5,8 palcovým OLED displejom, model iPhone XS Max s veľkým až 6,5 palcovým displejom a trojicu uzatvára lacnejší model iPhone XR so 6,1 palcovým LCD displejom.

Trojica noviniek vychádza po dizajnovej stránke z minuloročného modelu iPhone X. Vo vnútri sú si tiež podobné. Do výbavy dostali nový procesor A12 Bionic od spoločnosti Apple, ktorý by v porovnaní s minuloročnými modelmi mal ponúknuť značné vylepšenia. Výpočtový výkon procesora je údajne až o 15 percent rýchlejší, zatiaľ čo grafický výkon narástol až o 50 percent.

Vylepšenia sa dočkali aj fotoaparáty. Modely smartfónov XS a XS Max získali zadný duálny fotoaparát s rozlíšením 12 + 12 megapixlov. Hoci z pohľadu megapixlov je to rovnaké ako v prípade iPhone X, výrobca tvrdí, že nový procesor A12 zlepšuje spracovanie obrazu, čo vedie k vylepšenej schopnosti zachytávania snímok v rôznych svetelných podmienkach. Používateľ si po novom môže dodatočne meniť hĺbku ostrosti (rozmazanie pozadia) aj po zosnímaní fotografie. Model XR je vybavený fotoaparátom s rozlíšením 12 megapixlov a takisto umoží úpravu hĺbky ostrosti po zosnímaní.

Smartfóny Apple iPhone XS a iPhone XS Max.

Smartfóny iPhone XS a XS Max sú úplne vodotesné a prachotesné v kategórii IP68, čo je vôbec prvýkrát v telefónoch spoločnosti Apple. Dokážu tak prežiť ponorenie do hĺbky 2 metrov po dobu až 30 minút. Smartfón iPhone XR získal štandardné krytie iP67.

Výrobca tiež zdôrazňuje výdrž batérie. Nový iPhone XS údajne vydrží o 30 minút dlhšie ako minuloročný iPhone X, zatiaľ čo iPhone XS Max zvládne vydržať až o 90 minút dlhšie. Model iPhone XR by mal vydržať na jedno nabitie batérie dlhšie približne o hodinu a pol v porovnaní s modelom iPhone 8 Plus.

Smartfón Apple iPhone XR.

Smartfóny Apple iPhone XS a iPhone XS Max budú dodávané v zlatej, striebornej a šedej farbe. Na výber je kapacita vnútorného úložiska 64 GB, 256 GB a 512 GB. Cena za model XS sa začína od 999 dolárov, zatiaľ čo model XS Max stojí od 1099 dolárov. Predbežné objednávky sa spúšťajú dnes, s naplánovanou distribúciou od 21. septembra.

Smartfón Apple iPhone XR bude dostupný v bielej, čiernej, modrej, červenej a koralovo žltej farbe. Je vybavený interným úložiskom s kapacitami 64 GB, 128 GB alebo 256 GB. Cena sa začína od 749 dolárov. Predbežné objednávky budú spustené od 19. októbra a distribúcia sa začne od 26. októbra.

Smartfóny Apple iPhone XS a iPhone XS Max.