Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny a zariadenia Google pre rok 2018 lepšie spolupracujú

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologický gigant Google odhalil svoj nový hardvér pre rok 2018. Dominujú mu vlajkové lode smartfónov Pixel 3 a Pixel 3 XL vybavené algoritmami umelej inteligencie. K nim sa pridáva tablet Pixel Slate s operačným systémom Chrome a portfólio uzatvára Home Hub - reproduktor Google Home s displejom, ktorý v súvislosti digitálnym asistentom prináša nové možnosti využitia.

Nové smartfóny Pixel 3 a Pixel 3 XL sa, ako už býva zvykom v tejto sérii, odlišujú najmä veľkosťou displeja a jeho rozlíšením. Zatiaľ čo model Pixel 3 má 5,5 palcový displej s rozlíšením 1080 x 2160 bodov bez zárezu, Pixel 3 XL sa môže pochváliť až 6,3 palcovým displejom s rozlíšením 1 400 x 2 960, tentoraz už so zárezom. Obidva smartfóny majú známy dvojfarebný dizajn zadnej strany.

V ich útrobách drieme procesor Snapdragon 845 spolu so 4 GB pamäte RAM a Google oznámil, že smartfóny pre tento rok majú hlasnejší a čistejší zvuk. V zadnej časti nájdeme fotoaparát s jediným snímačom s rozlíšením 12,2 megapixlov a na prednej strane sa usídlila selfie kamera s dvojitým snímačom. Tá pridáva novú funkciu Group Selfie Cam, ktorá dokáže do záberu dostať viac tvárí vašich priateľov, či pozadia za vami, ako kedykoľvek predtým.

Google Pixel 3 a Pixel 3 XL.

K ďalším novým funkciám pre fotoaparáty, ktoré využívajú algoritmy umelej inteligencie, patrí Top Shot, kedy umelá inteligencia vyberá najlepšiu snímku z rýchlo zosnímaných záberov, Super Res Zoom pre vytvorenie zväčšeného obrazu vo vysokom rozlíšení na základe variácií snímok, funkcia Motion Autofocus, ktorá udržiava zaostrené videá aj v pohybe a funkcia Night Sight, pri ktorej umelá inteligencia analyzuje farby snímky, aby sa dosiahli ešte lepšie výsledky aj pri horších svetelných podmienkach.

Je samozrejmosťou, že smartfóny získali najnovší operačný systém Android 9 Pie. Novinkou pre tento rok je bezdrôtové nabíjanie prostredníctvom stojanu v cene 79 dolárov. Po vložení do stojanu sa z vášho smartfónu môže stať domáci inteligentný reproduktor s funkciami hlasového asistenta.

Smartfóny budú k dispozícii v čiernej, bielej a veľmi svetlej ružovej farbe, ktorú výrobca vtipne nazval Not Pink. Model Pixel 3 so 64 GB úložného priestoru bude stáť od 799 dolárov. Model Pixel 3 XL s rovnako veľkým úložiskom bude stáť 899 dolárov a za 128 GB úložisko si priplatíte o 100 dolárov navyše. Smartfóny sa už dajú predbežne objednať, pričom dostupné budú od 1. novembra.

Google Pixel Slate

Popri smartfónoch predstavil Google nový tablet Pixel Slate s operačným systémom Chrome, ktorý má odnímateľnú klávesnicu. Má 12,3 palcový displej s vysokým rozlíšením, ktoré je vhodné na sledovanie videí či prehliadanie webových stránok. Klávesnica má zabudovaný trackpad a slúži zároveň aj ako obal. Cena tabletu sa začína na úrovni 599 dolárov, s klávesnicou je to o 199 dolárov viac. Pixle Slate bude dostupný neskôr v tomto roku.

Portfólio uzatvára Home Hub - nový reproduktor Google Home s displejom, ktorý môže zobrazovať vizuálne informácie z Máp Google, Vyhľadávania Google, Kalendáru Google, YouTube, Hudba YouTube a Fotky Google. Zariadenie však nedisponuje žiadnou kamerou, takže sa nedá použiť na videohovory. Hub Home je dostupný v štyroch farbách a dá sa predbežne objednať za cenu 149 dolárov.

Google Home Hub