Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor View 20 má unikátny displej a ostré fotografické oko

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnešné smartfóny sa okrem symbolu komunikácie stali viac menej aj záznamovým zariadením spomienok. A tak si práve fotoaparáty v nich ľudia zrejme najviac všímajú. V tomto smere popracovali aj ázijskí vývojári a novému modelu Honor s názvom View 20 dali do výbavy ostré oko. Smartfón sa naozaj hrdí doslova orlím zrakom, ktorý najlepšie popisuje rozlíšenie prednej aj zadnej kamery.

Smartfóny značky Honor sa snažia pritiahnuť pozornosť používateľov na svoj dizajn. Inak to nie je ani v prípade najnovšej vlajkovej lode v podaní modelu View 20. Zadná strana smartfónu je vyhotovená v rôznych pútavých farbách s novým spracovaním odrazu svetla.

„Telefón predstavíme v dvoch produktových verziách, jedna bude nižšia, kde predstavíme štandardnú modrú farbu, čiernu farbu a v tej vyššej uvidíte takéto špeciálne sapphire blue a sapphire red,“ hovorí pán Tomáš Veselý, marketingový manažér, Honor ČR a SR.

Prednej strane dominuje priestranný 6,4 palcový displej s rozlíšením Full HD+. Aby bola jeho plocha čo najviac využitá, rozhodli sa vývojári pre novú technológiu, ktorá presunula selfie kameru z takzvaného notch, čiže horného výrezu, do nenápadného otvoru v ľavom hornom rohu displeja.

„Vďaka tomu, že otvor bude iba 4,5 milimetra veľký pre prednú selfie kameru, tak ten zážitok nebude takmer nijako narušený.“

Samotná selfie kamera má nadštandardné vysoké rozlíšenie 25 megapixlov. Najnovší procesor Kirin 980 pritom poskytuje prvky umelej inteligencie, ktorá používateľovi pomôže aj pri snímaní obľúbených selfie.

„Dokáže rozpoznať, kde sa práve nachádzate, či fotíte skupinovú selfie a ďalej dokáže urobiť celý rad automatických úprav.“

Na zadnej strane sa nachádza ďalšia zaujímavá technológia v podobe duálneho fotoaparátu s enormným rozlíšením až 48 megapixlov. Ten tak umožní vytvárať fotografie v takmer profesionálnej kvalite v rôznych podmienkach. Vývojári však išli ešte ďalej, a tak pokročilá umelá inteligencia prináša nový spôsob spracovania mobilnej fotografie.

„Telefón vlastne po prvýkrát spracuje v post-produkcii takzvane 3D. Takže dokáže rozpoznať vo veľkej hĺbke objekty v priestore a dokáže tomu prispôsobiť akúkoľvek formu post-produkcie.“

Honor View 20 určite ocenia aj používatelia, ktorí vyžadujú vysoký hardvérový výkon. Smartfón bude predstavený v dvoch verziách. Základná má 6 GB operačnej pamäte a 128 GB vnútorné úložisko, zatiaľ čo vyššia verzia sa môže pochváliť až 8 GB pamäte RAM a úložiskom s kapacitou 256 GB. Výbava pritom prináša zábavu aj pre nadšencov hier.

„Vďaka 3D kamere telefón môže slúžiť akoby senzor pre hranie hier na vašom televízore. A je tam tiež nová nadstavba GPU Turbo ďalšej generácie, takže to dokáže tým hráčom mobilných hier poskytnúť ešte väčší výkon, ešte väčší zážitok z tej hry.“

Čínsky výrobca predstavil aj najnovšieho zástupcu strednej triedy smartfónov, model Honor 10 Lite. Po dizajnovej stránke je zadná strana smartfónu vyhotovená v novej forme farebného prechodu. Honor 10 Lite je pritom poháňaný procesorom Kirin 710, spolu s 3 GB operačnej pamäte.

„Tento telefón je určený najmä pre mladých ľudí, ktorí sa pohybujú po rôznych párty, koncertoch a tak ďalej. Takže ocenia 24 megapixlovú selfie kameru s umelou inteligenciou a zo zadnej strany je 13 + 2 duálny fotoaparát, rovnako veľmi kvalitný, s umelou inteligenciou pre lepšie zachytenie,“ dopĺňa pán Tomáš Veselý, marketingový manažér, Honor ČR a SR.

Honor sa teda so svojimi novými modelmi dostáva opäť o krok ďalej. No a nie je tajomstvom, že sa to udialo aj preto, aby sa smartfóny s inovatívnymi technológiami dostali ešte do širšieho povedomia nielen mladej generácie používateľov.