Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablety už nepotrebujete, prichádza rozkladací Galaxy Fold!

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem novej rady smartfónov Galaxy S10, na ktorú viacerí netrpezlivo čakali, vývojári zo spoločnosti Samsung včera večer prekvapili aj ďalším zariadením s názvom Galaxy Fold. Ide o smartfón s plne ohybným displejom, ktorý sa po rozložení zmení na 7,3 palcový tablet.

Smartfón Galaxy Fold sa po otvorení rozloží na plochu s 7,3 palcovým displejom, čiže na veľkosť menšieho tabletu, zatiaľ čo po zatvorení zobrazuje na prednej strane menší 4,6 palcový displej. Používateľ môže prezerať aplikácie na prednej menšej obrazovke, no stačí Galaxy Fold rozložiť a okamžite sa presunú na väčší displej. Ten ponúka priestor dokonca pre spustenie až troch aplikácií naraz, čo poteší všetkých, ktorí radi sledujú videá, popri tom si prezerajú správy alebo píšu na sociálnych sieťach.

Samsung Galaxy Fold

Zariadenie je vybavené ohybným displejom Infinity Flex, ktorý spoločnosť Samsung predstavila minulý rok. Výrobca tvrdí, že záves na smartfóne dokáže vydržať stovky tisíc otvorení a zatvorení. Odhliadnuc od displeja, ani špecifikácie nie sú skromné. Galaxy Fold má až 12 GB operačnej pamäte RAM, vnútorné úložisko s kapacitou 512 GB a energiu mu dodávajú dve batérie s celkovou kapacitou 4 380 mAh. Procesor nebol zatiaľ bližšie špecifikovaný, ale predpokladá sa, že pôjde o výkonnejší model, ktorý sa používa v iných vlajkových lodiach smartfónov.

Samsung Galaxy Fold

Ani na mobilné fotografovanie sa nezabudlo. Na zadnej strane rozkladacieho smartfónu sa nachádza fotoaparát s tromi objektívmi, na vnútornej veľkej ploche s „tabletovým“ displejom sa uhniezdil duálny fotoaparát a fotoaparát s jedným objektívom je aj na prednej strane zariadenia. Galaxy Fold bude k dispozícii v čiernej, striebornej, zelenej a modrej farbe a dokonca bude aj verzia podporujúca 5G.

Táto inovatívna technológia však má svoju cenu, konkrétne 1 980 dolárov, takže pravdepodobne to bude zariadenie pre náruživých nadšencov nových technológií. Predaj sa začne už od 26. apríla.

Samsung Galaxy Fold