Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajkové lode od LG sú pripravené na novú éru mobility

Vlajkové lode od LG sú pripravené na novú éru mobility
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na podujatí MWC 2019 v Barcelone sa juhokórejská spoločnosť LG predviedla rovno s tromi novými vlajkovými loďami pre tento rok. Patrí sem model LG G8 ThinQ, dostupnejší model LG G8s ThinQ a sklápací smartfón LG V50 ThinQ s dvomi displejmi a podporou novej mobilnej dátovej siete 5G.

Smartfón LG G8 ThinQ je prvým modelom série G, ktorý má OLED displej. Ten by mal poskytnúť hlbšiu čiernu a bohatšie farby ako LCD displej. Špeciálna vibračná technológia pracuje ako zosilňovač, čím sa odstránila potreba predného reproduktora. Ďalšou zaujímavou technológiou je zabudovaný snímač žíl zabudovaný do čelnej kamery, ktorý sníma dlaň používateľa pre odomknutie s pomocou jedinečného vzoru žíl. Aktualizovaný bol aj systém rozpoznávania tvárí, ktorý je rýchlejší a presnejší.

Novinka podporuje použitie rýchlych gest rukami vo vzduchu pred prednou kamerou, ktoré slúžia pre ovládanie prehrávania médií, ukladanie snímok z displeja, otváranie aplikácií a ďalších funkcií.

LG G8 ThinQ

Prémiová vlajková loď má slušné špecifikácie na smartfón pre rok 2019. Je poháňaná procesorom Qualcomm Snapdragon 855, spolu so 6 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB vnútorné úložisko, ktoré je samozrejme rozšíriteľné prostredníctvom pamäťovej karty. Displej s uhlopriečkou 6,1 palca má rozlíšenie 3 120 x 1 400 pixlov s pomerom strán 19,5 : 9. Smartfón je odolný voči vode a prachu v kategórii IP68 a podporuje technológiu rýchleho nabíjania batérie. Poteší aj klasický 3,5 audio konektor pre slúchadlá.

LG V50 ThinQ

Nadšenci mobilnej fotografie môžu využiť zadný trojitý fotoaparát s kombináciou rozlíšení 16 + 12 + 12 megapixlov. Podľa spoločnosti LG sa zadná kamera môže líšiť podľa trhu, v niektorých krajinách bude dostupná verzia len s dvomi objektívmi. Snímky vylepší efekt rozmazaného pozadia v režime portrétu aj v režime nakrúcania videa.

Juhokórejský výrobca prekvapil aj oznámením druhého smartfónu LG V50 ThinQ, pretože na nový model zo série V sa zvyčajne čakalo v neskoršom období roku. Smartfón má väčší 6,4 palcový displej a podporuje aj najnovšiu mobilnú dátovú sieť 5G, ktorá sa postupne zavádza v určitých častiach sveta, no na Slovensku si na ňu ešte nejaký ten čas budeme musieť počkať.

LG V50 ThinQ

V50 ThinQ žmurká na skladacie smartfóny iných výrobcov, pretože disponuje doplnokom nazvaným ako Dual Screen. Ten sa pripojí k telu telefónu a funguje ako druhý sklopný displej, ktorý zdvojnásobuje obrazovú plochu. Napríklad pre virtuálne ovládacie prvky pre mobilné hry, alebo umožní sledovanie videa a prehliadanie webových stránok v rovnakom čase.

Aby toho nebolo málo, LG predstavuje aj cenovo dostupnejšiu vlajkovú loď s názvom LG G8s ThinQ s 6,2 palcovým displejom, ktorý je síce väčší, ale má mierne nižšie rozlíšenie ako LG G8. Rovnako aj fotoaparát má menej megapixlov. Zvyšok špecifikácií je z veľkej časti rovnaký.

Spoločnosť LG zatiaľ neposkytla informácie o cenách ani dostupnosti nových modelov pre rok 2019.

LG G8s ThinQ