Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Návrat ku koreňom: Smartfón Pro1 s výsuvnou klávesnicou

Návrat ku koreňom: Smartfón Pro1 s výsuvnou klávesnicou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo viacerí výrobcovia prinášajú moderné skladacie smartfóny, britská spoločnosť F (x) tec sa zamerala na oprášenie minulosti v podobe smartfónu Pro1 s vysúvacou klávesnicou. Tá môže zrýchliť písanie, ktoré cez virtuálnu klávesnicu nie je pre každého pohodlné.

Smartfón Pro1 disponuje fyzickou klávesnicou s piatimi radami kláves, ktorá sa vysúva s pod displeja pomocou špeciálneho mechanizmu. Po plnom vysunutí klávesnice sa 5,99 palcový displej s tenkými rámami bez výrezu nakloní do 155 stupňového uhla pre pohodlné sledovanie. Výrobca kvôli fyzickej klávesnici tiež optimalizoval používateľské rozhranie pre režim na šírku. Výsuvná klávesnica však dodala smartfónu na robustnosti, jeho telo má hrúbku 13,98 milimetra.

Smartfón F (x) tec Pro1 s výsuvnou klávesnicou.

Samotný AMOLED displej má rozlíšenie 2 160 x 1 080 pixlov a je chránený sklom Corning Gorilla Glass 3. Čo sa týka hardvérových špecifikácií, telefón Pro1 je vybavený procesorom
Snapdragon 835, ktorý spolupracuje so 6 GB operačnej pamäte RAM LPDDR4. Vnútorné úložisko s kapacitou 128 GB je možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty.

Na prednej strane sa nachádza 8 megapixlová selfie kamera so svetelnou clonou F 2.0 s pevným zaostrovaním. Zadnej strane dominuje duálny fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov a clonou F 1.8 a 5 megapixlov s F 2.0. Používateľ má tiež možnosť nakrúcania videí v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Čo sa týka prehrávania videí, výkon smartfónu umožní prehrávať 4K videá pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu.

Smartfón F (x) tec Pro1 s výsuvnou klávesnicou.

Konektivitu zabezpečí port USB-C a moderné bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a 802.11ac Wi-Fi. Poteší aj klasický 3,5 mm audio konektor, slot pre dve SIM karty a batéria s kapacitou 3200 mAh, ktorá by mala poskytnúť dostatok energie pre až 10 hodín hovorov na jedno nabitie. O bezpečný prístup sa postará snímač odtlačkov prstov na bočnej strane smartfónu.

Nový smartfón Pro1 s výsuvnou klávesnicou má predinštalovaný operačný systém Android 9.0 Pie a k dispozícii by mal byť od júla tohto roku za predbežnú cenu 649 EUR.

Smartfón F (x) tec Pro1 s výsuvnou klávesnicou.