Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Puzdro Xpoovv pre snímanie pod vodou s rôznymi smartfónmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čoraz viac ľudí chce využiť svoj smartfón aj pre fotenie pod vodnou hladinou, no je problém nájsť vhodný vodotesný kryt pre konkrétne mobilné zariadenie. Zmeniť by to mohlo nové puzdro Xpoovv, ktoré je navrhnuté tak, aby bolo kompatibilné so širokou škálou modelov smartfónov.

Nové vodotesné puzdro pre smartfóny Xpoovv je vyrobené prevažne z polykarbonátu a z nehrdzavejúcej ocele a malo by byť údajne kompatibilné s akýmkoľvek telefónom s operačným systémom iOS alebo Android, ktorý má veľkosť displeja od 4,5 do 6,5 palca a jeho maximálne rozmery tela sú 159 x 69 x 9 milimetrov.

Smartfón sa umiestni do pravého dolného rohu krytu tak, že nad jeho displejom sa nachádzajú štyri tlačidlá vybavené pružinou. Keď používateľ stlačí niektoré z týchto tlačidiel zvonku krytu, ich vodivé silikónové vankúšiky sa dostanú k displeju a aktivujú funkcie fotoaparátu cez sprievodnú mobilnú aplikáciu Xpoovv. Táto aplikácia sa tiež používa na počiatočné určenie výrobcu a modelu telefónu, takže ovládacie prvky fotoaparátu sa na displeji prispôsobia pružinovým tlačidlám v puzdre.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfóny Xpoovv.

Po osadení smartfónu do vnútra puzdra Xpoovv sa na odčerpanie vzduchu vo vnútri použije priložené ručné čerpadlo. Ak sa náhodou vákuum poruší, čím môže do vnútra puzdra preniknúť voda, tlakový snímač vzduchu to včas deteguje a aktivuje výstražné svetlo, ktoré začne blikať červenou farbou.

Puzdro Xpoovv váži 360 gramov a je určené do maximálnej hĺbky 40 metrov. Montážne skrutky na jeho vonkajšej strane umožnia používateľovi pridať rôzne príslušenstvo, ako je svetlo alebo rukoväť.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfóny Xpoovv.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfóny Xpoovv sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkané za 59 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 99 dolárov. Puzdro by sa malo začať dodávať v priebehu augusta, za predpokladu, že sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov a výrobca splní svoj záväzok.

Univerzálne vodotesné puzdro pre smartfóny Xpoovv.