Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto z4 má 48 megapixlový fotoaparát a modul pre 5G sieť

Moto z4 má 48 megapixlový fotoaparát a modul pre 5G sieť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Motorola vydala strednú triedu smartfónu moto z4, ktorý sa vyznačuje svojim 48 megapixlovým hlavným fotoaparátom, režimom nočného fotenia, dvojdňovou výdržou batérie a možnosťou aktualizácie smartfónu na budúcu mobilnú sieť 5G cez prídavný modul Moto Mod.

Nový smartfón Motorola moto z4 nie je síce priamo 5G telefónom, no vďaka voliteľnému modulu 5G moto si ho používateľ môže aktualizovať. Modul z rodiny Moto Mods sa predáva za 349,99 dolárov a okrem prístupu k 5G sieti poskytne aj doplnkovú vstavanú batériu s kapacitou 2 000 mAh.

Motorola moto z4 s prídavným modulom 5G.

Predný selfie fotoaparát v moto z4 má pôsobivé rozlíšenie 25 megapixlov, zatiaľ čo zadný fotoaparát sa chváli až 48 megapixlami. No neznamená to, že používateľ získa 48 megapixlové fotografie. Technológia QuadPixel od spoločnosti Motorola totiž skombinuje štyri pixle do jedného väčšieho pixlu, čo znamená, že fotografie sú ostrejšie a s nižším zašumením, pretože majú štvornásobnú vyššiu svetelnú citlivosť. Výsledné fotografie sa uložia v aj tak úctyhodných 12 megapixloch.

Motorola moto z4 má 48 megapixlový zadný fotoaparát.

Mimoriadna citlivosť si našla uplatnenie aj pri nočnom režime snímania fotografií, ktorý dokáže poskytnúť naozaj zaujímavé výsledky a vytiahne svetelné detaily aj z tmavých oblastí foteného záberu. K výsledku zrejme dopomáha aj optická stabilizácia obrazu. K funkciám fotoaparátu bola pridaná umelá inteligencia.

Smartfón Motorola moto z4 má takmer rovnakú veľkosť ako jeho predchodca. Do výbavy získal však až 6,4 palcový OLED displej s pomerom strán 19 : 9, okolo ktorého je veľmi tenký rám, s malým výrezom v tvare slzy v hornej časti displeja, v ktorej je umiestnený selfie fotoaparát. Snímač odtlačkov prstov je pritom integrovaný priamo v displeji smartfónu. Poteší aj správa, že sa vrátil klasický 3,5 mm jack konektor pre pripojenie slúchadiel.

Motorola moto z4

Batéria v telefóne má kapacitu 3 600 mAh a podľa slov výrobcu by mala vydržať až 48 hodín na jedno nabitie. Z4-rka dostala do výbavy procesor Snapdragon 675, 4 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB úložného priestoru, ktorý sa dá rozšíriť prostredníctvom SD karty až o 2 TB.

Motorola moto z4 sa predáva za 499,99 dolárov. Súčasťou akciového balenia unlocked moto z4 je aj 360 stupňová kamera z portfólia modulov Moto Mod, ktorá sa inak predáva za cenu 199,99 dolárov.

Motorola moto z4 sa dodáva v akciovom balení unlocked spolu s modulom 360 stupňovej kamery.