Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Takto vyzerá Slovensko objektívom Huawei P30 lite

Takto vyzerá Slovensko objektívom Huawei P30 lite
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
11. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kandidát na mobil roka strednej triedy kombinuje efektný dizajn inšpirovaný prémiovými modelmi s najnovšími technologickými inováciami. Jedným z najväčších lákadiel Huawei P30 lite je foto výbava, ktorou jasne prevyšuje väčšinu konkurentov.

Zábery, ktoré vznikli počas ciest po Slovensku a Česku smartfónom P30 lite sú dôkazom, že ide o ozajstného fotografického šampióna svojej kategórie.

Novinka a najmladší člen série P30 prináša do svojej cenovej kategórie tri objektívy hlavného fotoaparátu, ktorým sekunduje umelá inteligencia. Vďaka nej dokáže smartfón rozpoznať, na čo sa jeho fotoaparát práve pozerá podľa toho vyladiť parametre záberu tak, aby vyzeral čo najlepšie.

Na neoficiálny titul fotografického kráľa strednej triedy ho predurčujú už jeho technické parametre. Trojici šošoviek dominuje hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx a so svetelnosťou f/1.8. Dopĺňa ho širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a svetelnosťou f/2.4. Trojicu uzatvára 2 Mpx snímač hĺbky, ktorý slúži na rozostrenie pozadia, tzv. Bokeh efekt.

Každý z fotoaparátov má svoje výhody a dohromady vytvárajú univerzálny fotografický nástroj, ktorý vo svojej triede len ťažko hľadá konkurenciu. Teleobjektív vyniká v zachovaní detailov fotených scén, zatiaľ čo širokouhlý objektív poskytuje väčšiu perspektívu a dokáže zachytiť viac z každého záberu. Smartfón tiež vie zhotoviť videá vo Full HD rozlíšení. Priaznivci selfie ocenia predný fotoaparát s rozlíšením 24 Mpx, ktorý sa nasťahoval do malého kvapkovitého výrezu v hornej časti displeja.

Okrem portrétov či skupinových fotografií, čo je tradičná doména fotoaparátov v smartfónoch, vyniká P30 lite aj pri snímaní krajiniek, pamiatok či prírody. Dôkazom toho sú fotografie, ktoré vznikli počas ciest po Slovensku a Česku a zachytávajú miesta od Prahy cez Bratislavu či Bojnice až po Štrbské pleso.

Zábery viac či menej známych turistických lákadiel demonštrujú pokročilé foto schopnosti smartfónu vo viacerých režimoch. Nechýba pôsobivý nočný režim, 5-násobné priblíženie, širokouhlý záber či fotky za zhoršených svetelných podmienok.

Aj novinka P30 lite od spoločnosť Huawei disponuje a bude disponovať plnou podporou Androidu a Google aplikácií.