Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xperia 5: Kompaktnejšia forma vlajkovej lode Sony

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší smartfón Xperia 5 od spoločnosti Sony, ktorý bol predstavený na technologickej výstave IFA 2019 v Berlíne, vychádza z modelu vlajkovej lode Xperia 1, no je určený pre tých, ktorí dávajú prednosť kompaktnejším rozmerom.

Smartfón Xperia 5 nie je až tak malým zariadením, má 6,1 palcový OLED displej s pomerom strán 21 : 9, ktorý má rozlíšenie 2 520 x 1 080 pixelov a podporuje obrazovú technológiu HDR. Rovnako ako v predchádzajúcich modeloch Xperia sa o kvalitné ozvučenie postará technológia Dolby Atmos.

Na zadnej strane nového mobilného zariadenia si našiel miesto trojitý fotoaparát (12 + 12 + 12 megapixelov), ktorý sa podľa výrobcu postará o širokouhlé zábery a poradí si aj v zhoršených svetelných podmienkach. Okrem toho prináša 2-násobné optické priblíženie a umožní používateľom nakrúcať videá v rozlíšení 4K. Predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 megapixelov.

smartfón Sony Xperia 5

Vo vnútri si našiel miesto procesor Snapdragon 855, ktorý sa tento rok používa vo vlajkových lodiach so systémom Android, vrátane modelu Sony Xperia 1. Jeho výkon podporí 6 GB operačnej pamäte RAM a vnútorné úložisko má kapacitu 128 GB, ktorá sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Batéria s kapacitou 3 140 mAh by mala na jedno nabitie vydržať po celý deň používania. S podporou technológie rýchleho nabíjania pritom dosiahne kapacity 50 percent za 30 minút nabíjania. Smartfón je odolný voči vode a prachu v kategórii IP68.

Nový smartfón Sony Xperia 5 sa začne predávať v októbri za cenu začínajúcu sa od 799 EUR. K dispozícii bude v čiernej, modrej, šedej a červenej farbe.

smartfón Sony Xperia 5

smartfón Sony Xperia 5