Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vivo Nex 3: Smartfón s rekordným pomerom displeja k telu

Vivo Nex 3: Smartfón s rekordným pomerom displeja k telu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobcovia smartfónov sa predbiehajú nielen v tom, kto bude mať najlepší zadný fotoaparát, ale snažia sa tiež o to, aby mal ich smartfón čo najtenšie rámy okolo predného displeja. Nový rekord pritom stanovil model smartfónu Vivo Nex 3, ktorý má vďaka displeju „Waterfall FullView“ pomer displeja k telu až 99,6 percenta.

Nový smartfón Vivo Nex 3 sa zbavil výrezu v displeji tým, že disponuje prednou selfie kamerou, ktorá v prípade potreby vyskočí z tela smartfóna von, zatiaľ čo čítačka odtlačkov prstov bola zabudovaná priamo do samotného displeja. Keďže je displej „Waterfall FullView“ zakrivený okolo okrajov telefónu, nezostal priestor pre fyzické tlačidlá, takže vývojári pridali virtuálne tlačidlá. Nazývajú sa Touch Sense a aktivujú sa vtedy, keď na telefón zatlačíte na správnom mieste.

Smartfón Vivo Nex 3.

Vivo Nex 3 získal AMOLED displej s uhlopriečkou 6,89 palca, ktorého rozlíšenie je 2 256 x 1 080 pixelov. Okrem pôsobivého displeja sa smartfón môže pochváliť aj svojimi hardvérovými špecifikáciami. Vo vnútri sa nachádza procesor Snapdragon 855 Plus, spolu s 8 GB alebo 12 GB operačnej pamäte RAM. K dispozícii sú verzie s kapacitou vnútorného úložiska 128 GB alebo 256 GB a používateľ si môže vyberať variant so 4G alebo dokonca s 5G pripojením. Kapacita batérie 4 500 mAh je veľmi slušná, no nie je uvedené, koľko hodín používania vám poskytne.

Smartfón Vivo Nex 3.

Aj čo sa týka fotografických funkcií, nový Vivo Nex 3 prekvapuje. Jeho zadný trojitý fotoaparát v sebe kombinuje hlavný 64 megapixelový objektív s 13 megapixelovým ultraširokým objektívom a 13 megapixelovým teleobjektívom. Výsuvná selfie kamera je vybavená 16 megapixelovým snímačom.

Hoci je smartfón Vivo Nex 3 oficiálne predstavený, čínsky výrobca zatiaľ neuviedol všetky podrobnosti týkajúce medzinárodnej dostupnosti a cien. Podľa spoločnosti sa bude predávať „v nadchádzajúcich mesiacoch v regiónoch ázijského Pacifiku, v juhovýchodnej Ázii a na ďalších trhoch“. Predaj v Číne sa začína už 21. septembra, s počiatočnou cenou 4 998 CNY (približne 640 EUR).

Smartfón Vivo Nex 3.