Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus 7T ašpiruje na ideálny smartfón strednej triedy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca OnePlus aktualizoval svoj produktový rad smartfónov OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro, ktoré boli uvedené na trh tento rok v máji, o nový model OnePlus 7T. Ten sa radí do strednej triedy, no napriek tomu si prináša pôsobivé špecifikácie a môže sa tak stať ideálnym mobilným zariadením pre tých, ktorí nechcú utrácať za vlajkovú loď OnePlus 7 Pro.

Smartfón je poháňaný procesorom Snapdragon 855 Plus, ktorý prináša mierne zvýšenie výkonu a energetickej úspornosti v porovnaní s procesorom Snapdragon 855, ktorý bol osadený v predchádzajúcich modeloch OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro. Procesor je podporovaný 8 GB operačnej pamäte RAM a kapacita vnútorného úložiska je slušných 128 GB. Kapacita batérie bola mierne zvýšená z 3 700 mAh na 3 800 mAh.

Smartfón OnePlus 7T.

OnePlus 7T sa môže pochváliť aj o niečo väčším displejom oproti modelu OnePlus 7. AMOLED displej narástol z uhlopriečky 6,41 palca na uhlopriečku 6,55 palca. Má rozlíšenie 1 080 x 2 400 megapixelov a podporuje najnovšou technológiu HDR10+. Zvýšenia sa dočkala aj obnovovacia frekvencia zo 60 Hz na 90 Hz, čo by malo priniesť plynulejšie zobrazovanie, ktoré uvítajú najmä hráči mobilných hier. V hornom okraji displeja sa v strede nachádza malý výrez, v ktorom sa uhniezdila 16 megapixelová selfie kamera.

Smartfón OnePlus 7T poteší aj nadšencov mobilného fotografovania. Na jeho zadnej strane sa totiž nachádza trojitý fotoaparát, ktorý má kombináciu rozlíšení 48 megapixelov + 16 megapixelov + 12 megapixelov. S 2-násobným optickým priblížením, 117 stupňovým ultraširokouhlým snímaním a stabilizáciou obrazu aj pre video sa svojimi schopnosťami približuje k vlajkovej lodi OnePlus 7 Pro. Vývojári tiež upravili dizajn trojitého fotoaparátu, ktorého objektívy sú usporiadané v kruhovom kryte.

Smartfón OnePlus 7T.

Nové smartfóny OnePlus 7T budú k dispozícii v modrej alebo striebornej farbe a ako je pre OnePlus zvyčajné, nepodporujú bezdrôtové nabíjanie ani nie sú odolné voči vode v kategórii IP68. No hlavná výhoda tkvie najmä v cene. OnePlus 7T sa bude predávať za 599 dolárov. Dostupný bude o niekoľko dní na trhu v Indii a následne by sa mal dostať aj na medzinárodný trh. Dátumy a ani prípadná úprava ceny pre ďalšie regióny zatiaľ neboli oznámené.

Smartfón OnePlus 7T.