Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slovak Telekom prináša novú službu Internet v lietadle Beta

Slovak Telekom prináša novú službu Internet v lietadle Beta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovak Telekom uviedol pre svojich zákazníkov novú internetovú službu, vďaka ktorej môžu zostať v spojení so svetom aj počas letu ponad Európu. Nová služba umožňuje bezplatný prístup na internet na palube lietadiel vybraných leteckých spoločností.

Internet v lietadle po celej Európe

Slovak Telekom prináša zákazníkom službu Internet v lietadle Beta. Nová služba umožní zákazníkom využívať dátové pripojenie na palube lietadla na európskych linkách leteckých spoločností:

-Lufthansa
- Austrian Airlines
- Eurowings

Služba štartuje v pilotnej prevádzke, v rámci ktorej ju môžu cestujúci zákazníci vyskúšať bezplatne až do konca februára 2020. Služba Internet v lietadle Beta umožňuje časovo a dátovo neobmedzený prístup na internet prostredníctvom WiFi pripojenia až do rýchlosti 600 kbps, čo postačuje na bežnú komunikáciu či surfovanie po webe.

Kto môže službu využiť

- Služba je v rámci pilotnej prevádzky dostupná bezplatne do 29. 2. 2020 pre všetkých zákazníkov Telekom s aktívnym mesačným programom služieb (mobilný paušál alebo služby pevnej siete).

- Služba je dostupná len cez aplikáciu Telekom. Stiahnutím a inštaláciou najnovšej aktualizácie aplikácie sa v menu aplikácie objaví ikonka služby Internet v lietadle Beta.

- Pre sprístupnenie služby je potrebné, aby mal zákazník v Telekom aplikácii pripojenú službu s mesačným poplatkom.

- Prístup k službe je možný len pri letoch v rámci Európy.

- Prístup k internetu v rámci služby Internet v lietadle Beta je dátovo a časovo neobmedzený.

- Rýchlosť dátového prenosu je maximálne 600 kbps. Služba je určená primárne pre surfovanie na internete, emaily a chat a nie je vhodná pre sťahovanie väčších objemov dát či online sledovanie videa (streaming).

Ako si službu aktivovať v troch krokoch

1. Ak v Telekom aplikácii nenájdete ikonku služby Internet v lietadle Beta, stiahnite si poslednú aktualizáciu aplikácie.

2. Po aktualizácii si zapnite aplikáciu, kliknite na ikonku služby Internet v lietadle Beta a pár jednoduchými krokmi si nakonfigurujte službu v aplikácii. Odporúča sa vykonať aktiváciu ešte pred samotným letom.

3. V lietadle si na telefóne zapnite letový režim, otvorte Telekom aplikáciu a kliknite na ikonku služby Internet v lietadle Beta. Ak ste si v predchádzajúcich krokoch nakonfigurovali službu v aplikácii, tá vás automaticky pripojí na internet.

Aktualizácia Telekom aplikácie je dostupná od dnes pre všetkých používateľov zariadení s Androidom aj iOS.

Viac informácií o službe Internet v lietadle Beta nájdete na stránke telekom.sk/internet-v-lietadle.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)