Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila model Galaxy Z Flip, nový a prevratný skladací smartfón. Galaxy Z Flip je odvážny a štýlový, určený pre tých, ktorí sa radi vyjadrujú prostredníctvom najmodernejších technológií.

Smartfón so skladacím skleneným displejom, ktorý doslova ohýba fyzikálne zákony - displej s uhlopriečkou 6,7 palca sa v zloženom stave zmestí do každej dlane. Medzi ďalšie prednosti patrí originálna konštrukcia skrytého kĺbu a celkom nové, na mieru urobené používateľské rozhranie. Vďaka nemu s modelom Galaxy Z Flip môžete dokumentovať, zdieľať a zažívať svet okolo seba bez toho, aby ste k tomu potrebovali ruky. Takto vyzerá štýlový a originálny začiatok novej dekády, ktorá bude patriť skladacím smartfónom.

Model Galaxy Z Flip bude na Slovensku k dispozícii u vybraných predajcov elektroniky od 21. 2. K dispozícii bude v dvoch farebných prevedeniach: Čierna (Black Mirror) a Fialová (Purple Mirror). Zákazníci si môžu smartfón predobjednať už dnes od 20:30 hod do 20. 2. za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 480 Eur. Kupujúci sa v prípade nákupu Galaxy Z Flip distribuovaného v SR spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak nemusia báť náhodného mechanického poškodenia displeja. Súčasťou kúpnej ceny smartfónu je totiž ročné poistenie, vďaka ktorému má zákazník nárok na jednu poistnú udalosť so spoluúčasťou len 109 Eur. (Bližšie informácie o spôsobe aktivácie poistenia a jeho podmienkach zákazník nájde na stránke www.samsung.com/sk/support/galaxy-premier-service.

Samsung Galaxy Z Flip

„Nadšené prijatie modelu Galaxy Fold nám v Samsungu vlialo novú krv do žíl. Galaxy Z Flip je ďalší dôležitý krok - postupne budujeme novú triedu skladacích smartfónov a prinášame zákazníkom nové tvary, nové displeje a predovšetkým úplne nové mobilné zážitky,“ vyhlásil TM Roh, prezident a riaditeľ divízie mobilných komunikácií Samsung Electronics. „Vďaka jedinečnému skladaciemu prevedeniu mení Galaxy Z Flip definíciu mobilných zariadení a toho, čo užívateľom dokážu ponúknuť.“

Ďalší krok v skladacej ére

 

Kategóriu skladacích smartfónov založil model Galaxy Fold, s ním začala nová éra. Galaxy Z Flip predstavuje krok do novej dekády. Prvý model radu Z je priekopníkom novej triedy prístrojov a dôkazom, že to Samsung myslí so svojou vedúcou rolou naozaj vážne. Vďaka nemu je jasné, že naše nové technológie a tvary budú používateľom prinášať nevídané zážitky a potešenie aj v ďalších rokoch.

Samsung Galaxy Z Flip

Moderný dizajn aj technológia

 

Kompaktné štýlové prevedenie Samsungu Galaxy Z Flip iste poteší všetkých, pre ktorých moderné technológie predstavujú hlavne možnosť osobného vyjadrenia sa. S týmto smartfónom to naozaj nie je problém, vďaka inovatívnym vlastnostiam je pre to ako stvorený.

• Štýl do každého vrecka - Galaxy Z Flip si so sebou môžete vziať všade, v zloženom stave nie je väčší ako bežná peňaženka. Vyzerá výborne a bez problémov sa zmestí do vrecka, kabelky alebo dlane. A potom ho otvoríte a uhlopriečka displeja sa skoro zdvojnásobí na 6,7 palca, teda 17 cm. Ponuka farebných variantov, elegantné zaoblené rohy, robustný mechanizmus, ktorý v zatvorenej polohe pevne drží - Galaxy Z Flip si nepochybne získa pozornosť na prvý pohľad.

• Prvý skladací sklenený displej od Samsungu - Galaxy Z Flip sa pýši displejom Infinity Flex s technológiou Ultra Thin Glass (UTG) z vlastnej dielne spoločnosti Samsung. Vďaka tomu je príjemne tenký a vyzerá veľmi elegantne a exkluzívne - niečo také sa v kategórii skladacích smartfónov doteraz neobjavilo. Vďaka originálnej konštrukcii takisto odpadol výrez a ďalšie rušivé prvky, užívatelia majú k dispozícii celú plochu s pomerom strán 21,9:9 - to Samsung doteraz neponúkol. Môžete si teda užiť svoj obľúbený obsah ešte v lepšej podobe než predtým.

• Konštrukcia skrytého kĺbu - Galaxy Z Flip je vybavený konštrukciou skrytého kĺbu, čo je skutočná perla moderného inžinierstva. Základom je technológia s dvoma vačkami, vyrobenými tak, aby bol smartfón v otvorenom aj zavretom stave dokonale stabilný a skladacia konštrukcia nebola na pohľad vôbec poznať. Galaxy Z Flip je pritom možné otvoriť prakticky v ľubovoľnom uhle, podobne ako notebooky. Okrem toho využíva systém skrytého kĺbu aj najnovšiu technológiu Samsungu založenú na nylonových vláknach, ktoré odpudzujú nečistoty a prach.

Samsung Galaxy Z Flip

Nová skladacia generácia

 

Galaxy Z Flip je určený pre moderný a dynamický životný štýl. Dáva užívateľom viac možností a viac pozorovacích uhlov, zároveň im uvoľňuje ruky. Žiadny iný smartfón na trhu nič podobné neponúka.

• Voľné ruky - keď Galaxy Z Flip rozložíte, drží tvar v akomkoľvek uhle. Tým pádom môžete fotografovať selfies aj s prostredím okolo seba alebo sa ponoriť do videochatov pomocou aplikácie Google Duo - a máte pritom voľné ruky.

• Režim Flex - v spolupráci s Googlom vyvinul Samsung režim Flex pre jedinečnú ohybnú konštrukciu Galaxy Z Flip. Keď prístroj stojí na nejakej ploche bez podpery, displej sa automaticky rozdelí na dve polovice, každá z nich má uhlopriečku 4 palce, teda 10,3 cm. Na hornej polovici si potom môžete prezerať fotografie, videá a ďalší obsah, dolná polovica slúži na ovládanie. Na hornom displeji si môžete napríklad púšťať klipy z YouTube a na dolnom vyhľadávať ďalšie videá, čítať popisy alebo písať komentáre.

• Fotoaparát, aký tu ešte nebol - Galaxy Z Flip dokáže stáť bez opory, čo výrazne rozširuje užívateľské možnosti pri fotografovaní a natáčaní. Môžete napríklad ľahko zhotovovať skupinové snímky so samospúšťou alebo nočné zábery. Máte k dispozícii ľubovoľné uhly záberu a navyše voľné ruky, k fotografovaniu ani natáčaniu nepotrebujete žiadny statív. Po zotmení môžete bez blesku využiť špeciálny nočný režim fotoaparátu alebo točiť pôsobivé časozberné videá vďaka funkcii Night Hyperlapse. Stačí smartfón otvoriť a postaviť ho na stôl. V zavretom stave môžete rýchlo jednou rukou urobiť kvalitné selfie pomocou fotoaparátu na zadnej strane - na to nemusíte prístroj ani otvárať.

• Notifikácie podľa chuti - Je úplne jedno, či je Galaxy Z Flip zavretý, stojí na stole alebo je úplne otvorený - o hovor, správu alebo pripomienku z kalendára nikdy neprídete. V zavretom stave sa na displeji zobrazí dátum, čas a stav batérie. Hovor môžete prijať aj bez otvorenia smartfónu, aplikácie pre písanie správ sa spustia automaticky, akonáhle kliknete na upozornenie a otvoríte telefón.

• Režim Multi-Active Window - V tomto režime výborne funguje multitasking, stačí otvoriť lištu a preniesť na ňu aplikácie, ktoré chcete využiť. Na hornom displeji si môžete prečítať článok z módneho webu alebo blogu a dole rovno nájsť vyhliadnutý kúsok oblečenia v najbližšom obchode.

Samsung Galaxy Z Flip

Základ a ekosystém radu Galaxy

 

Z Flip je súčasťou série Galaxy a tým aj jej rozsiahleho ekosystému. Fotoaparát, displej, batéria, bezpečnostné prvky, to všetko je na najvyššej úrovni, a to isté platí pre špičkové služby ako Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox atď. Vďaka natáčaniu v 4K, funkcii Live Focus a stabilizátora si môžete vychutnať výbornú kvalitu videozáznamov.

Galaxy Z Flip ponúka optimalizovaný duálny batériový systém, ktorý má vyšší výkon a pritom nezaberá viac priestoru. Umožňuje káblové aj bezdrôtové dobíjanie, k dispozícii je aj systém Wireless PowerShare, ktorý umožňuje bezdrôtovo dobíjať slúchadlá Galaxy Buds, hodinky Galaxy Watch alebo iný telefón.

Technológia Samsung Knox chráni užívateľov a ich zariadenia na mnohých úrovniach od procesora po softvér, jej súčasťou sú mesačné a štvrťročné bezpečnostné aktualizácie. Užívateľom sú k dispozícii služby umožňujúce monitoring zdravotných a fitness funkcií pomocou Samsung Health a prístup k viac ako 5000 smart produktom z dielne Samsungu aj ďalších partnerov prostredníctvom systému SmartThings.

Samsung Galaxy Z Flip

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)