Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro silno konkurujú Galaxy S20

Smartfóny Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro silno konkurujú Galaxy S20
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Xiaomi už niekoľko rokov bojuje svojimi vysokokvalitnými telefónmi za prijateľné ceny proti výrobcom vlajkových lodí smartfónov. Vo svojom úsilí nepoľavuje spoločnosť ani v tomto roku, čoho dôkazom sú nové modely smartfónov Mi 10 a Mi 10 Pro.

Tieto dva telefóny prichádzajú na trh len niekoľko dní po predstavení smartfónov z modelového radu Galaxy S20 a sú jednoznačne priamymi konkurentmi nových mobilných zariadení spoločnosti Samsung. Dodávajú sa so špičkovými špecifikáciami, elegantným dizajnom a možnosťou pripojenia ďalšej generácie 5G.

Štandardný model smartfónu Xiaomi Mi 10 má 6,67 palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 320 x 1 080 pixelov, ktorý sa môže pochváliť vysokou obnovovacou frekvenciou až 90 Hz. O plynulý chod sa postará najnovší procesor Qualcomm Snapdragon 865 pre rok 2020, ktorý spolupracuje s až 12 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je nadštandardných 256 GB.

Smartfón Xiaomi Mi 10.

Na zadnej strane sa nachádza až štvoritý fotoaparát s kombinovaným rozlíšením až 108 megapixelov pre hlavný objektív + 13 megapixelov pre širokouhlý objektív + 2 megapixely pre makro + 2 megapixely pre zorné pole. Na prednej strane sa uhniezdil 20 megapixelový selfie fotoaparát. Kapacita batérie sa dostala na 4 780 mAh a ponúka 30 W rýchle káblové alebo bezdrôtové nabíjanie.

Model smartfónu Xiaomi Mi 10 Pro má rovnaké špecifikácie, no s vylepšeným zadným fotoaparátom, ktorý sa môže pochváliť 108 megapixelovým hlavným objektívom + 20 megapixelovým ultraširokým objektívom + 12 megapixelovým objektívom pre portréty + 8 megapixelovým teleobjektívom, ktorý so sebou prináša až 10-násobný „hybridný zoom“ (zrejme kombinácia optického a digitálneho priblíženia).

Jediným ďalším významným rozdielom je batéria s menšou kapacitou 4 500 mAh, no Mi 10 Pro ju dokáže rýchlo nabiť cez 50 W káblové nabíjanie. Oba telefóny sa dodávajú s operačným systémom Android 10 s používateľským rozhraním Xiaomi.

Smartfón Xiaomi Mi 10 Pro.

Spoločnosť Xiaomi dosť zvláštne rozdelila uvedenie smartfónov Mi 10 a Mi 10 Pro pre Čínu a pre zvyšok sveta. Globálne predstavenie ešte len príde, takže zatiaľ nevieme medzinárodné ceny alebo dostupnosť, no na základe skúsenosti s predchádzajúcimi telefónmi Xiaomi sa dá očakávať, že cena bude veľmi konkurencieschopná.

Štandardný model smartfónu Xiaomi Mi 10 bude k dispozícii v modrej, čiernej a zlatej farbe a v Číne sa začne predávať od 14. februára, zatiaľ čo Xiaomi Mi 10 Pro je k dispozícii v modrej a bielej farbe a bude sa v Číne predávať od 18. februára. Globálne uvedenie na trh je naplánované na 23. februára.

Smartfóny Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro.