Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro sa chcú stať top smartfónmi na trhu

OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro sa chcú stať top smartfónmi na trhu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus predstavila svoje vlajkové lode smartfónov pre rok 2020 a podľa všetkého by sa dalo povedať, že ostatní výrobcovia sa budú musieť v priebehu roka poriadne snažiť, aby prekonali nové smartfóny OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro, ktoré sú vybavené špičkovými špecifikáciami.

Štandardný model smartfónu OnePlus 8 má 6,55 palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov, ktorého obnovovacia frekvencia sa dostala na 90 Hz. Drahší model smartfónu OnePlus 8 Pro má o niečo väčší, 6,78 palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 440 x 3 168 pixelov, ktorý sa môže pochváliť obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Oba modely môžu byť dodane s 8 GB alebo až 12 GB operačnej pamäte RAM a so 128 GB alebo 256 GB vnútorným úložiskom. V prípade verzie Pro použil výrobca operačnú pamäť LPDDR5, ktorá je o takmer 30 percent rýchlejšia a má o pätinu nižšiu spotrebu energie ako pamäť LPDDR4X v štandardnej verzii smartfónu.

Smartfóny OnePlus 8.

Oba nové smartfóny sú poháňané procesorom Snapdragon 865, najlepšou čipovou sadou od spoločnosti Qualcomm, s podporou mobilnej dátovej siete 5G. Smartfóny sú vybavené duálnym reproduktorovým systémom a majú snímač odtlačkov prstov integrovaný v displeji. Používajú vlastný upravený operačný systém OnePlus OxygenOS, ktorý je založený na systéme Android 10.

Čo sa týka fotografických schopností, One Plus 8 získal trojitý zadný fotoaparát s kombináciou 48 megapixelov pre hlavný objektív, 16 megapixelov pre ultra širokouhlý objektív a 2 megapixelový makro objektív. Model smartfónu pridáva k hlavnému 48 megapixelovému objektívu vylepšený 48 megapixleový ultra širokouhlý objektív, spolu s 8 megapixelovým teleobjektívom a 5 megapixelovým farebným filtrom. Extra objektív v modeli Pro prináša 3-násobné hybridné priblíženie a množstvo ďalších svetelných efektov a filtrov.

Smartfóny OnePlus 8 Pro.

Ani na batériách výrobca nešetril. Smartfón OnePlus 8 dostal do výbavy 4 300 mAh batériu, zatiaľ čo OnePlus 8 Pro sa môže pochváliť batériou s kapacitou 4 510 mAh. Batérie podporujú technológiu rýchleho nabíjania, pričom model Pro si prináša aj možnosť bezdrôtového nabíjania. Okrem toho pridáva aj plnohodnotnú ochranu proti prachu a vode v kategórii IP68.

Nový smartfón OnePlus 8 bude k dispozícii v čiernej, zelenkavej alebo ružovkastej farbe za cenu 699 EUR. Model OnePlus 8 Pro sa dodáva v rovnakej zelenej a čierne farbe a v modrom farebnom prevedení za cenu 899 EUR. Cena za verzie s 12 GB RAM a s 256 GB úložiskom je o 100 EUR vyššia. Smartfóny sa dajú predbežne objednať už teraz, pričom ich distribúcia sa začne 29. apríla.

Smartfóny OnePlus 8.