Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorola vydáva technologicky vyspelú vlajkovú loď edge+

Motorola vydáva technologicky vyspelú vlajkovú loď edge+
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo takto mať v jedinom smartfóne extrémny 5G výkon, dynamický a pohlcujúci displej, fotografický zážitok ako žiadny iný, mimoriadne kvalitný zvuk a najväčšiu batéria spomedzi 5G telefónov na trhu? To všetko si so sebou prináša nová vlajková loď motorola edge+.

Vyrobený pre rýchlosť, silu a špičkový 5G výkon, motorola edge+ má najpokročilejší procesor na svete, Qualcomm Snapdragon 865, ktorý poskytuje najväčší výkon, o 25% rýchlejší ako predchádzajúce generácie, a takmer okamžitú odozvu pri prehliadaní, pozeraní videí, alebo hraní hier. 12 GB DDR5 pamäte Micron udržuje plynulý chod vášho zariadenia s 30% zvýšením maximálnej priepustnosti a zníženou spotrebou batérie, takže môžete naplno využiť výhody, ktoré poskytuje technológia 5G.

Inovatívna konfigurácia antén 5G vás spojí s frekvenciami mmWave a s pásmom pod 6GHz pre globálnu kompatibilitu 5G a budúce rýchlosti nad 4 Gbps. A pripojte sa k Wi-Fi 6, novému štandardu rýchleho Wi-Fi, pre ešte vyššie rýchlosti internetu pri nízkej spotrebe energie.

Motorola edge+ sa môže pochváliť úplne novým Edge displejom, ktorý je s takmer 90 –stupňovým zakončením po obidvoch stranách zariadenia roztiahnutý na 6,7 palca pre vytvorenie úchvatného obrazu. Filmový pomer strán 21: 9, ktorý je ideálny pre zábavu, je predvoleným pomerom strán pri veľkých filmoch a televíznych reláciách. Displej je nádherný, schopný zobraziť miliardu odtieňov farieb a ponúka neuveriteľne dynamickú kvalitu obrazu vďaka technológii HDR10 +. Obrazovka s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, ktorá sa vám bude páčiť, sa postará o plynulé posúvanie obsahu, takže každý presun a prejdenie prstom vyzerá úžasne.

Smartfón motorola edge+.

Nekonečný Edge displej nie je iba nádherný, ale aj funkčný. Zakrivená obrazovka a úzka šírka na motorola edge+ poskytujú optimálne proporcie pre používanie jednou rukou a navigáciu a Edge Touch, čo je súčasť nového rozhrania softvérových funkcií My UX, ktoré vám umožňujú prispôsobiť si nové spôsoby interakcie so zariadením. Okraje displeja sa zídu aj vtedy, keď telefón nemáte v ruke. Vďaka okrajovému osvetleniu sa zobrazí stav nabíjania batérie, prichádzajúce hovory, budíky a notifikácie si všimnete aj z druhej strany miestnosti. V novej aplikácii Moto Game time, môžu hráči otočiť telefón na šírku a použiť dve dodatočné prispôsobiteľné tlačidlá na hornom okraji obrazovky, ktoré umožňujú konzolové hranie so štyrmi prstami.

motorola edge+ má najhlasnejšie a najvýkonnejšie stereofónne reproduktory, ktoré boli doteraz použité v telefóne a presné ladenie pre profesionálny zvukový výkon a hlbší a plnší zvuk. Technológia ladenia zvuku pochádza od spoločnosti Waves, nositeľa ocenenia Technical GRAMMY Award, aby bola vaša hudba, videá a telefónne hovory hlasnejšie a jasnejšie ako kedykoľvek predtým. Waves, ktorý sa zrodil v nahrávacích štúdiách a ktorý používali zvukoví inžinieri, hudobní producenti, filmoví a televízni producenti a prevádzkovatelia vysielania, poskytuje na reproduktoroch smartfónu zvukový výkon v profesionálnej kvalite spôsobom, aký sa nikdy predtým nedosiahol.

Systém fotoaparátov v motorola edge+ je tak blízko k foto a video kvalite profesionálnych zrkadloviek ako je to len možné. 108MP fotografický snímač na hlavnom fotoaparáte má najvyššie rozlíšenie, ktoré bolo pri smartfónoch použité a je fyzicky takmer trojnásobne väčší ako 12 MP senzory použité na predchádzajúcich vlajkových smartfónoch. S technológiou Quad Pixel, má tento senzor 4x väčšiu citlivosť na svetlo pre zachytenie neuveriteľne jasných a ostrých fotografií za každých svetelných podmienok. Všestranný systém troch fotoaparátov vám poskytne objektív pre každý záber. Zachyťte viac z diaľky s 8MP teleobjektívom s optickým priblížením a vysokým rozlíšením, odfoťte viac zo scény so 16MP ultra-širokouhlým objektívom, alebo sa priblížte viac a snímajte neuveriteľne detailné zábery zblízka pomocou integrovanej funkcie Macro Vision.

Smartfón motorola edge+.

Tvorcovia obsahu budú na motorola edge+ zbožňovať možnosti videa, ktoré vám umožňuje nahrávať neuveriteľné plynulé videá vo vysokom rozlíšení 6K. Najpokročilejšia stabilizácia videa, aká je dostupná, kompenzuje rozmazanie pohybu, zmenu zaostrenia a krivé horizonty a dokonca kombinuje optickú a elektronickú stabilizáciu obrazu pre lepšiu kvalitu videa pri slabom osvetlení. Nový režim videosnímky vám dokonca dovoľuje odfotiť 20 MP fotografiu vo vysokom rozlíšení popri nahrávaní. Systém fotoaparátov má intuitívne softvérové funkcie ako videoportrét, čo vašim videám dodáva efekt rozostrenia, pri zameraní sa na objekt. Plus, dvojitá optická stabilizácia obrazu na hlavnom objektíve a teleobjektíve kompenzuje nechcený pohyb kamery, takže jasnosť a detaily vyniknú bez ohľadu na to, čo sa deje.

So všetkým týmto špičkovým výkonom a 5G silou je potrebná batéria, ktorá by mala výdrž a preto výrobca do tohto zariadenia dal 5000 mAh batériu, najväčšiu batériu pri 5G telefónoch na trhu, aby vám vydržal viac ako dva celé dni používania. Pre vaše pohodlie, motorola edge+ ponúka káblové nabíjanie TurboPower a bezdrôtové nabíjanie, navyše môžete v okamihu dobíjať svoje príslušenstvo a ostatné zariadenia pomocou bezdrôtového zdieľania energie.

Motorola chce poskytovať používateľom intuitívne softvérové zážitky. Nie sú tu žiadne zbytočné úpravy vzhľadu softvéru, žiadne duplicitné aplikácie – iba takmer čistý Android 10. Na platforme Android sú postavené jedinečné spôsoby pre zlepšenie mobilného zážitku používateľov. Preto bolo s motorola edge+ predstavené My UX, ktoré používateľom umožňuje prispôsobiť si zážitok, aby bol ešte intuitívnejším a osobnejším, takže funguje tak, ako chcú.

Smartfón motorola edge.

My UX zahŕňa všetky skvelé moto zážitky, ktoré používatelia spoznali a milujú, od zapnutia baterky jednoduchým seknutím až po spustenie kamery pokrútením zápästia. A s motorola edge+, okrem nových interakcií na okraji displeja, dovoľuje My UX užívateľom posunúť hudbu, videá a hry na vyššiu úroveň pomocou vlastných nastavení a pokročilých ovládacích prvkov. Používatelia si môžu dokonca vytvárať svoje vlastné motívy zariadenia výberom z jedinečných fontov, farieb, tvarov ikon a animácií snímačov odtlačkov prstov, takže ich telefón bude jeden z milióna. My UX skutočne dáva používateľom kontrolu nad ich mobilnými zážitkami.

motorola edge dopĺňa rodinu

 

Pre tých, ktorí majú záujem o prechod na super nabité 5G zariadenie za ešte dostupnejšiu cenu, ponúka motorola edge neuveriteľné zážitky z fotoaparátu, zábavy a výkonu. Získate presne ten istý nádherný displej s uhlopriečkou 6,7 palca a zvukový zážitok ako u motorola edge+. Tento telefón tiež ponúka nadupaný 5G výkon v pásme pod 6 GHz, mobilnú platformu Qualcomm Snapdragon 765, obrovskú 4500 mAh batériu na podporu, a všestranný systém troch fotoaparátov, ktorý obsahuje 64 MP hlavný objektív, 16 MP ultra-širokouhlý objektív s Macro Vision a 8MP teleobjektív.

Dostupnosť a cena

 

motorola edge+ bude na Slovensku k dispozícii začiatkom mája. Odporúčaná cena je 1,199 EUR.

motorola edge bude na Slovensku k dispozícii začiatkom júna. Odporúčaná cena je 599 EUR.

Smartfón motorola edge+.

(Zdroj: Tlačová správa Motorola)