Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Oblio bezdrôtovo nabíja smartfón a pomocou UV svetla ho aj dezinfikuje

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe dbáme na zvýšenú hygienu a umývame si ruky častejšie ako pred pandémiou COVID-19. No toto úsilie môže byť zbytočné, keď sa každý deň dotýkame svojich smartfónov, na ktorých sa drží množstvo baktérií. No pomôcť by mohla nová bezdrôtová nabíjačka Lexon Oblio, ktorá počas nabíjania dokáže smartfón aj dezinfikovať.

Nová 10 W bezdrôtová nabíjačka Oblio od spoločnosti Lexon funguje v základe rovnako ako akékoľvek iné nabíjacie zariadenie s certifikáciou Qi. S jedinou výnimkou, vo vnútri tejto bezdrôtovej nabíjačky, ktorá môže svojim tvarom pripomínať vázu, je integrované antibakteriálne UV-C svetlo.

Bezdrôtová nabíjačka a sanitizér v jednom Lexon Oblio.

Zatiaľ čo spektrum ultrafialového svetla je reprezentované vlnovými dĺžkami označenými ako UV-A, UV-B a UV-C, je to práve len UV-C svetlo, ktoré účinne interferuje a ničí nukleové kyseliny baktérií, vírusov a iných mikróbov počas dostatočne dlhej expozície povrchu. To znamená, že oblasti, ktoré nie sú dostatočne vystavené UV-C svetlu, nebudú dezinfikované. Bezdrôtová nabíjačka Oblio je teda navrhnutá tak, aby „vykúpala“ smartfón pomocou tohto špecifického spektra ultrafialového svetla a ionizátora tak, aby sa za 20 minút dezinfekcie podarilo zlikvidovať až 99,9 percent baktérií a mikroorganizmov.

Bezdrôtová nabíjačka a sanitizér v jednom Lexon Oblio.

Nabitie batérie do plnej kapacity trvá v prípade väčšiny telefónov približne 3 hodiny, čo poskytuje viac ako dostatočný čas na to, aby cyklus automatizovanej sanitácie dokončil svoju prácu. Technológia detekcie cudzích predmetov tiež zaistí, že sa nabíja a dezinfikuje iba správne zariadenie. Pri správanom umiestnení a nabíjaní smartfónu sa na nabíjačke rozsvieti LED kontrolka. Výrobca samozrejme upozorňuje, že počas nabíjania a čistenia nesmie používateľ vkladať ruky do vnútra zariadenia.

Bezdrôtová nabíjačka a sanitizér v jednom Lexon Oblio sa dá získať na stránkach výrobcu za 79,90 euro. K dispozícii sú farebné prevedenia v čiernej, tmavo modrej, bielej a v zlatej farbe.

Bezdrôtová nabíjačka a sanitizér v jednom Lexon Oblio.