Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tri objektívy a blesk v smartfóne LG Velvet „stekajú“ ako kvapky vody

Tri objektívy a blesk v smartfóne LG Velvet „stekajú“ ako kvapky vody
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG predstavil nový smartfón s názvom Velvet, ktorého objektívy zadného fotoaparátu sú zoradené od najväčšieho po najmenší a evokujú tak padanie kvapiek vody. Nový smartfón si tiež prináša podporu populárneho režimu videí ASMR a batériu s veľkou výdržou.

Smartfón LG Velvet sa vyznačuje takzvaný „waterdrop“ zadným fotoaparátom, kedy sú jeho tri objektívy usporiadané vertikálne pod sebou a simulujú tak stekanie kvapiek vody od najväčšieho objektívu navrchu až po blesk v spodnej časti. Hlavný objektív pritom poskytuje snímanie záberov v rozlíšení 48 megapixelov, zatiaľ čo mu asistuje 8 megapixelový objektív pre zvýraznenie scény a 5 megapixelový senzor pre hĺbku ostrosti. Túto trojicu v estetickom zoradení kvapiek vody dopĺňa modul s bleskom.

Pre dosiahnutie lepších výsledkov počas fotenia v slabších svetelných podmienkach pomôže technológia Quad Pixels. Z pohľadu nakrúcania videí môžu používatelia snímať časozberné videá a k dispozícii majú aj režim, ktorý pri nahrávaní zvuku pre video odstraňuje šum v pozadí. Poteší aj ďalší režim s vysokou citlivosťou mikrofónu pre nahrávanie obľúbených „šepkajúcich“ ASMR videí.

Smartfón LG Velvet.

Prednej strane smartfónu LG Velvet dominuje veľký 6,8 palcový displej „Cinema FullVision“ s pomerom strán 20,5 : 9, ktorý sa zaobľuje cez ľavý a pravý okraj. Vrchné a spodné okraje sú tiež jemne ohnuté tak, aby sa stretli s kovovým pásom medzi nimi. Pri pohľade zhora alebo zdola majú podlhovastý oválny tvar.

Telefón je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 765 5G, má stereofónne reproduktory s automatickým nastavením pre optimálne ozvučenie a môže sa pochváliť batériou s kapacitou 4 300 mAh. Podrobnosti o úložnom priestore a systémovej pamäti neboli zverejnené.

Nový smartfón LG Velvet bude uvedený na trh v Južnej Kórei od 15. Mája. Zatiaľ nie sú žiadne informácie o globálnej dostupnosti alebo cene. K dispozícii bude v bielej, zelenej a šedej farbe alebo v takzvanom „Illusion Sunset“ farebnom prevedení.

Smartfón LG Velvet.