Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2 5G: Budúcnosť má iný tvar

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2 5G: Budúcnosť má iný tvar
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila novú verziu svojho prelomového skladacieho smartfónu Samsung Galaxy Z Fold2 5G. Vďaka radu nových parametrov a funkcií ponúkne prístroj úplne nové zážitky používateľom, ktorých zaujíma absolútna špička súčasného technického vývoja.

Medzi hlavné prednosti patrí veľký predný a ešte rozmernejší hlavný displej, odolné prevedenie a vynikajúce dielenské spracovanie, ale aj intuitívne nové funkcie a univerzálne prevedenie pre každodenný život.

Model Galaxy Z Fold2 5G bude na Slovensku dostupný v značkových predajniach Samsung a v e-shopoch Samsung.sk a alza.sk v čiernej (Mystic Black) a v bronzovej (Mystic Bronz) farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 999 Eur od 18. septembra. Záujemcovia si môžu smartfón predobjednať od 1. septembra s termínom dodania 18. septembra. Zákazníci s Galaxy Z Fold2 5G navyše získajú 4-mesačné predplatné YouTube Premium zdarma. Okrem toho pri nákupe Galaxy Z Fold2 5G z oficiálnej slovenskej distribúcie automaticky získavajú poistenie náhodného poškodenia po dobu jedného roka od dátumu nákupu zariadenia.

„Cesta k novej generácii mobilných zariadení je plná originálnych inovatívnych riešení,“ vyhlásil Dr. TM Roh, prezident a riaditeľ divízie mobilnej komunikácie v spoločnosti Samsung Electronics. „Pri vývoji modelu Samsung Galaxy Z Fold2 5G sme starostlivo počúvali pripomienky používateľov, aby nové parametre a funkcie dávali naozaj zmysel a vylepšovali užívateľské zážitky. K tomu nám okrem iného pomáha aj stále silnejšie partnerstvo s Google a Microsoftom.“

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Nový a vylepšený dizajn

 

K odvážnemu dizajnu nového modelu Galaxy Z Fold2 5G neoddeliteľne patrí aj skvelé dielenské spracovanie, takže telefón môžete bez obáv používať od rána do večera.

• Displej, ktorý vás pohltí – Predný displej s technológiou Infinity-O má uhlopriečku 6,2 palca alebo 15,7 cm, takže sa na ňom bez problémov dajú čítať e-maily, sledovať navigácia alebo dokonca aj fotografie či filmy bez toho, že by ste museli prístroj otvárať. A po otvorení vás čaká obrovský hlavný displej s uhlopriečkou 7,6“ čiže 19,3 cm, s tenučkými rámikmi a predným fotoaparátom bez výrezu. Displej má obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, čo poteší aj náruživých hráčov a náročných filmových fanúšikov. Okrem toho sa vďaka duálnym reproduktorom môžete tešiť na vynikajúci čistý a dynamický zvuk s vylepšenými stereo efektami.

• Odolné prevedenie a vynikajúce dielenské spracovanie – Galaxy Z Fold2 5G sa dočkal nového štíhleho spracovania, vďaka ktorému pôsobí na prvý pohľad luxusným dojmom. Hlavný displej kryje špičkové sklo Ultra Thin Glass. Dôležitou súčasťou konštrukcie je skrytý pánt (technológia Hideaway Hinge) s vačkovým mechanizmom, v tele fotoaparátu prakticky neviditeľný, vďaka ktorému môže telefón sám bez akejkoľvek opory stáť na podložke. Od predchádzajúceho modelu Galaxy Z Flip prebral telefón tiež drobnú medzierku medzi telom a krytom pántu, vďaka ktorej lepšie odpudzuje prach a rôzne nečistoty. V novom prevedení je toto riešenie priestorovo ešte úspornejšie než pri modeli Galaxy Z Flip, ochranné vlastnosti sú pritom rovnaké. Dôvodom je modifikované zloženie a hustota uhlíkového vlákna, z ktorého je pánt vyrobený.

• Prispôsobte si telefón svojmu štýlu - Ak sa chcete naozaj odlíšiť od ostatných, ponúka Samsung online nástroj, ako si dizajn modelu Galaxy Z Fold2 5G upraviť pomocou štyroch farebných variantov pántu Hideaway Hinge - Metallic Silver (strieborná), Metallic Gold (zlatá), Metallic Red (červená) and Metallic Blue (modrá). Špičkový dizajn tak bude zodpovedať vášmu vlastnému autorskému zámeru.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Obraz, po akom túžite

 

Vďaka originálnej skladacie konštrukcii a sofistikovanému prevedeniu ponúka Galaxy Z Fold2 5G mobilné zážitky na doteraz nepoznanej úrovni. Veľkú zásluhu na tom má režim Flex a funkcia App Continuity, vďaka ktorým sa stierajú hranice medzi predným a hlavným displejom. Vďaka tomu možno v otvorenom i zavretom stave sledovať či vytvárať obrazový obsah prakticky bez obmedzenia.

• Prístroj rovnako flexibilný a produktívny ako vy sami - Vďaka režimu Flex je fotografovanie a natáčanie videozáznamov ešte jednoduchšie ako predtým, a zároveň si môžete prezerať aj svoje čerstvé výtvory. Funkcia Capture View Mode umožňuje oboje priamo vo fotografickej aplikácii. Na spodnej polovici sa zobrazí až päť snímok alebo okienok s videozáznamami, na hornej potom náhľad aktuálnej scény. Pri tvorbe kompozície sa navyše môžete spoľahnúť na špeciálnu funkciu Auto framing. Vďaka nej máte pri natáčaní voľné ruky a prístroj bude naďalej automaticky ostriť na ústredný motív, dokonca aj keď sa pohybuje.

• Funkcie, ktoré podporujú kreativitu - Dokážete si predstaviť, že sa v jedinom zábere spojí perspektíva z pohľadu fotografa i fotografovaného objektu? Nový Galaxy Z Fold2 5G to vie vďaka funkcii Dual Preview, pri ktorej sa automaticky spojí záber na prednom i hlavnom displeji. Radosť budú mať aj milovníci selfies, ktoré možno teraz robiť v maximálnej kvalite pomocou fotoaparátu na zadnej strane. K náhľadu scény pritom poslúži predný displej.

• Špičkové fotografické funkcie – Do výbavy Galaxy Z Fold2 5G patrí aj celý rad skvelých fotografických funkcií pre pokročilých. Patria medzi ne režimy Pro Video, Single Take, Bright Night alebo tradičný nočný režim. Ľubovoľný okamih tak môžete zvečniť vo vynikajúcej kvalite.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Ako dostať z každého okamihu maximum

 

K maximálnej produktivite samozrejme patria aj pokročilé možnosti multitaskingu, s ktorým nemá Galaxy Z Fold2 žiadny problém. Hlavný displej, za ktorého veľkosť by sa nemusel hanbiť žiadny tablet, možno prispôsobiť obľúbenému pracovnému štýlu.

• Multitasking bez problémov – Režim Multi-Active Window umožňuje ľahko ovládať spôsob zobrazenia na displeji. Kto chce byť maximálne produktívny, môže si otvoriť niekoľko rôznych súborov tej istej aplikácie a zobraziť ich vedľa seba. Rôzne aplikácie je možné zase otvárať a súbežne zobraziť pomocou funkcie Multi-Window Tray. A ak chcete presunúť alebo skopírovať texty, fotografie alebo dokumenty z jednej aplikácie do druhej, stačí využiť obľúbenú funkciu pretiahnutia, známu zo stolových počítačov. Prípadne možno v jednej aplikácii ľahko a rýchlo urobiť snímku obrazovky a do druhej ju okamžite presunúť (funkcia Split Screen Capture).

• Optimalizované užívateľské rozhranie s aplikáciami - Užívateľské rozhranie na hlavnom displeji si môžete voliť podľa ľubovôle tak, aby najlepšie vyhovovalo vašim potrebám. V nastavení možno ľahko prepínať medzi tradičným telefónnym zobrazením a špeciálnou úpravou pre veľký displej.

• Optimalizované zobrazenie aplikácií - Tiež zobrazenie jednotlivých aplikácií (napr. Gmail, YouTube alebo Spotify) si môžete upraviť na mieru. Kancelárske programy Office v systéme Microsoft 365 možno nastaviť podobne ako na tablete. Trebárs potenciál poštového programu Microsoft Outlook možno využiť naozaj na maximum, keď v ľavej časti displeja zobrazíte schránku a v pravej text aktuálnych správ. U dokumentov vo Worde, tabuliek v Exceli alebo prezentácií v PowerPointe možno zase pracovať s nástrojovou lištou podobne ako na PC.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Strategické partnerstvá posilňujú vedúce postavenie radu Galaxy

 

Strategické obchodné partnerstvá majú pre Samsung veľký význam. Napríklad vďaka dlhodobému partnerskému vzťahu so spoločnosťou Google sme dokázali vytvoriť otvorený ekosystém pre skladacie prístroje. Samsung v tejto oblasti vyvinul celý rad inovatívnych softvérových riešení, aby čo najlepšie využil špeciálnu konštrukciu týchto telefónov. Osvedčené partnerstvo s Microsoftom nám zase umožňuje ponúknuť užívateľom maximálnu produktivitu v mobilnom prostredí, opäť s využitím špeciálnych hardvérových vlastností prístroja a jeho veľkého displeja.

Rad Galaxy sa už dlho drží na špici technologického vývoja a Samsung s novým modelom opäť posúva hranice mobilných inovácií a technických riešení. Majitelia modelu Galaxy Z Fold2 5G sa môžu tešiť na bleskurýchle pripojenie vďaka podpore 5G, batéria s kapacitou 4 500 mAh vydrží bez problémov celý deň a vďaka rýchlemu dobíjaniu (Super Fast Charging) sa nemusíte báť, že vám dôjde energia. Okrem toho Galaxy Z Fold2 5G ponúka aj bezdrôtové pripojenie Samsung DeX, ktoré výrazne uľahčuje predovšetkým pracovnú činnosť. Integrovaná technológia UWB (Ultra Wide Band) zase príde vhod pri rýchlom a ľahkom zdieľaní súborov, fotografií alebo videozáznamov v systéme Nearby Share.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Inovatívna technológia a sofistikované prevedenie: Galaxy Z Fold2 5G, verzia Thom Browne

 

Naďalej pokračuje aj spolupráca Samsungu a módneho návrhára Thoma Browna, vďaka ktorej sa môžeme tešiť na špeciálnu verziu Galaxy Z Fold2 5G Thom Browne Edition - unikátne spojenie inovatívnej technológie a sofistikovaného prevedenia. Nová verzia nadväzuje na úspech limitovanej série Galaxy Z Flip Thom Browne Edition a ponúka ešte dôkladnejšiu integráciu hardvéru a softvéru. Geometrické obrazce v šedej a viacfarebné kombinácie dopĺňa hrubozrnný vzor, takže povrch telefónu pôsobí ako textília. Pribudli aj rôzne softvérové vylepšenia, napr. nový šetrič obrazovky alebo exkluzívny fotografický filter. Každý dotyk telefónu tak pôsobí luxusne.

V balení Thom Browne Edition Package nájdeme zakaždým telefón Galaxy Z Fold2 5G, hodinky Galaxy Watch3, slúchadlá Galaxy Buds Live a celý rad ďalšieho príslušenstva, všetko v jedinečnom dizajne Thoma Browna. Verzia Thom Browne nebude na Slovensku ani v Česku dostupná.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

Prémiová služba Galaxy Z Premier Service

 

Majitelia modelov Galaxy Z Fold2 5G môžu využiť službu Galaxy Z Premier Service, vďaka ktorej majú po ruke špeciálne zostavený tím produktových špecialistov. Vďaka nim sa jednoduchšie dohadujú schôdzky a individuálne konzultácie s expertami a je tiež možné jednoducho zistiť, ako naplno využiť všetky jedinečné prednosti Galaxy Z Fold2 5G. Okrem toho pri nákupe Galaxy Z Fold2 5G z oficiálnej slovenskej distribúcie zákazníci automaticky získavajú poistenie náhodného poškodenia po dobu jedného roka od dátumu nákupu zariadenia. A v neposlednom rade sa majitelia môžu tešiť na priebežné aktualizácie operačného systému Android v troch generáciách.

Skladací smartfón Samsung Galaxy Z Fold2.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)