Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón od Vivo má zadnú stranu zo skla, ktoré mení farbu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Vivo sa zaoberá vývojom jedných z dizajnovo najlepšie vyzerajúcich smartfónov. Teraz sa čínski vývojári pochválili videom na serveri Weibo, kde sa ukazuje nový telefón, ktorý ešte nemá ani názov, no stlačením jediného tlačidla dokáže zmeniť farbu zadnej strany svojho tela.

Výrobca tvrdí, že na dosiahnutie tohto oslnivého efektu použil elektrochromatické sklo. Ide o rovnakú technológiu, ktorú použila spoločnosť OnePlus vo svojom telefóne Concept One na zakrytie zadnej kamery, keď sa práve nepoužívala. V dokumente OnePlus o tomto telefóne, ktorý sa ukázal na veľtrhu CES 2020, sa uvádza, že elektrický signál spôsobuje to, že sklo sa prepínam medzi tónovaným a priehľadným režimom.

Implementácia tejto technológie z pohľadu spoločnosti Vivo to posúva ešte ďalej, keďže využíva technológiu na zmenu farby celej sklenenej zadnej časti smartfónu, čo pôsobí ešte efektnejšie.

Zadná sklenená strana smartfónu od spoločnosti Vivo dokáže po stlačení tlačidla zmeniť svoje farby.

Keď bol pred niekoľkými rokmi vydaný smartfón Huawei P20, svojim farebným prevedením zadnej strany Gradient nadchol nejedného spotrebiteľa, no tento nový tajuplný telefón vyzerá ešte lákavejšie. Je pravda, že sklenená zadná strana osciluje vždy medzi rovnakými farbami, keď používateľ stlačí tlačidlo na jeho boku: od bielej až po tmavomodrú, s krátkym zábleskom nádherného fialového odtieňa.

Okrem videa z YouTube (na začiatku článku) existuje aj ďalšie video, ktoré predvádza tento farby meniaci smartfón na portáli Weibo. Je zaujímavé, že v tomto videu nie je prekrytý modul so zadným fotoaparátom a telefón vyzerá podobne ako nedávno vydané vlajkové lode série X50. Ostáva nám len dúfať, že sa o tomto zaujímavom smartfóne dozvieme v budúcnosti ešte viac.

Zadná sklenená strana smartfónu od spoločnosti Vivo dokáže po stlačení tlačidla zmeniť svoje farby.