Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorola vylepšuje vyklápací smartfón Razr o 5G a ďalšie vítané vylepšenia

Motorola vylepšuje vyklápací smartfón Razr o 5G a ďalšie vítané vylepšenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V novembri minulého roka vydala spoločnosť Motorola prvý znovuzrodený vyklápací telefón Razr. Teraz sa vracia späť s nástupcom tohto ikonického smartfónu. Aktualizovaný model sa stále nazýva jednoducho Razr. Verzia pre rok 2020 pridáva podporu 5G siete, dlhšiu výdrž batérie, kvalitnejšie fotoaparáty a niektoré ďalšie vylepšenia.

Skladateľný smartfón Motorola Razr pre rok 2020 má stále vyklápací dizajn do „Véčka“, no tentoraz sa vývojári ešte viac vyhrali s estetikou. Telefón má jemnejší a zaoblenejší tvar a aj spodná časť pod displejom je menšia. Snímač odtlačkov prstov sa posunul na zadnú stranu. Zmenšený záves je pritom testovaný na minimálne 200 000 sklápaní a vyklápaní.

Do výbavy pribudla podpora mobilnej dátovej siete 5G, zatiaľ čo o výkon sa postará procesor Qualcomm Snapdragon 765G, ktorý je spárovaný s 8 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je slušných 256 GB. Uhlopriečka displeja zostala rovnaká ako pri minuloročnom modeli, čiže 6,2 palca. O niečo málo sa zväčšila kapacita batérie a to na 2 800 mAh.

Nová edícia výklopného smartfónu Motorola Razr pre rok 2020.

Jedným z hlavných vylepšení je zadný fotoaparát, ktorý si prináša aktualizovaný 48-megapixelový snímač s optickou stabilizáciou obrazu. Ten by mal prispieť k lepším záberom zachyteným v rôznych svetelných podmienkach. Keď je telefón otvorený a rozložený, získa používateľ prístup k 20-megapixelovému selfie fotoaparátu.

Na sekundárnom displeji, ktorý je na vrchnej strane zloženého smartfónu, je teraz spustený nový softvér, ktorý umožní používateľovi vykonať viac vecí. Bez otvorenia telefónu má prístup ku kontaktom, mapám Google, môže dostávať správy a ďalšie informácie. Na malom 2,7-palcovom displeji sa dá tiež spustiť ľubovoľná aplikácia, hoci niektoré sa na túto veľkosť preformátujú lepšie ako iné.

Nová edícia výklopného smartfónu Motorola Razr pre rok 2020.

Vďaka tomu získa používateľ v podstate použiteľný telefón, ktorý je o polovicu menší a oveľa ľahšie sa vtesná do vrecka. Nový Razr je tiež označený ako odolný voči vode, takže by mal byť schopný odolať postriekaniu vodou a dažďu. Ak sa však úplne ponorí do vody, nevydrží dlho.

Nová edícia výklopného smartfónu Motorola Razr prichádza vo farbách Blush Gold, Liquid Mercury a Polished Graphite. Bude k dispozícii za maloobchodnú cenu 1 399,99 dolárov. Presný dátum uvedenia na trh nebol zatiaľ oznámený.

Nová edícia výklopného smartfónu Motorola Razr pre rok 2020.