Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FlexPai 2 je nový a vylepšený skladací smartfón od Royole

FlexPai 2 je nový a vylepšený skladací smartfón od Royole
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnes už nie sú skladacie smartfóny ničím výnimočným, no kým mnohí poznajú modely ako Samsung Galaxy Fold alebo Huawei Mate X, málokto vie, že úplne prvý skladací smartfón bol FlexPai od spoločnosti Royole. Teraz sa čínski vývojári vracajú s vylepšeným modelom druhej generácie.

Nový skladací smartfón Royole FlexPai 2 si so sebou prináša vylepšený displej, ktorý sa môže pochváliť vyššou úrovňou jasu a širšou farebnou škálou, ako aj lepšou odozvou na dotyk. Telefón tiež zvyšuje rýchlosť oproti predchádzajúcemu modelu, a to vďaka procesoru Qualcomm Snapdragon 865, ktorý je používaný vo vlajkových lodiach Android telefónov pre tento rok.

Za zmienku stojí aj vylepšený otočný pánt, ktorý je rozhodujúcim prvkom pre akýkoľvek skladací smartfón. Podľa spoločnosti Royole je až o 40 percent tenší ako v pôvodnom modeli FlexPai. Je vyrobený zo zliatiny hliníka a titánu a ďalších materiálov, pričom by mal ponúknuť plynulejšie a spoľahlivejšie skladanie. Celkovo by mal vylepšený otočný pánt obsahovať asi 200 samostatných komponentov a podľa interných testov vydrží najmenej 1,8 milióna zložení a rozložení. Pánt môže zostať v akejkoľvek polohe, čo sa hodí na podopieranie telefónu napríklad pri sledovaní filmov alebo hraní mobilných hier.

Skladací smartfón Royole FlexPai 2.

Veľký 7,8-palcový skladací displej s rozlíšením 1 920 x 1 440 pixelov je umiestený z vonkajšej strany, keď je smartfón zložený. To znamená, že používateľ môže pokračovať v spúšťaní svojich aplikácií, no na druhej strane sa zvyšuje zraniteľnosť displeja voči poškodeniu.

Na bočnej strane rozloženej obrazovky sa nachádza hlavný fotoaparát so štyrmi objektívmi, ktorý kombinuje hlavný 64 megapixelový, ultraširoký 16 megapixelový, 8 megapixelový teleobjektív a 32 megapixelový objektív pre portréty. Telefón je dodávaný vo verziách s 8 GB RAM a s 256 GB úložiskom alebo s 12 GB RAM a s 512 GB úložiskom. Podporuje mobilnú dátovú sieť 5G a má batériu s kapacitou 4 450 mAh.

Skladací smartfón Royole FlexPai 2.

Smartfón má nainštalovaný softvér waterOS 2, ktorý je založený na operačnom systéme Android 10. Dokáže pritom inteligentne rozdeľovať aplikácie na celý displej, ak ich chce používateľ spúšťať na celú obrazovku, a podporuje drag and drop medzi aplikáciami pre vylepšený multitasking.

Skladací smartfón Royole FlexPai 2 je už v predaji za cenu 9 988 CNY (približne 1 256 EUR). K dispozícii je prevedenie v čiernej, striebornej alebo v zlatej farbe. Zatiaľ nepadlo žiadne slovo o medzinárodnej dostupnosti (pôvodný model FlexPai bol nakoniec dostupný len v Číne).

Skladací smartfón Royole FlexPai 2.