Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoznámte sa s inovatívnymi mobilnými a nositeľnými zariadeniami Samsung

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne medzi najviac sledované novinky a inovácie patria tie v segmente mobilných zariadení, a to nielen pred Vianocami. Výrobcovia sa predháňajú v tom, aby modernými funkciami spotrebiteľov zaujali. My sme si dnes na mušku zobrali štyri zaujímavé zariadenia z juhokórejskej dielne Samsungu.

Juhokórejskí vývojári vytvorili novú verziu inovatívneho skladacieho smartfónu Galaxy Z Fold2, ktorý po roztvorení odhalí obrovský 7,6-palcový hlavný displej s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Ten vďaka skrytému pántu prináša, okrem celistvej veľkej plochy, aj zaujímavé možnosti multitaskingu, kedy môže byť na jednej strane spustená jedna aplikácia a na druhej iná. V zloženom tvare má používateľ k dispozícii predný 6,2-palcový displej, zatiaľ čo zadný trojitý fotoaparát dostal do výbavy celý rad fotografických funkcií vhodných aj pre pokročilejších používateľov.

Smartfón Galaxy S20 Fan Edition cieli najmä na mladú generáciu používateľov, ktorí si podľa svojho štýlu môžu vybrať až zo šiestich farieb. Infinity-O Super AMOLED displej s uhlopriečkou 6,5-palca a obnovovacou frekvenciou 120 Hz je pripravený pre sledovanie plynulých videí, prechádzanie sociálnych sietí či hranie mobilných hier. Zadný fotoaparát pritom využíva niekoľko veľkých snímačov, vďaka ktorým dokáže vytvárať ostré zábery plné farieb, a to dokonca aj v horších svetelných podmienkach. Milovníkov selfie zase poteší predný fotoaparát s rozlíšením až 32 megapixelov.

Oba smartfóny sú kompatibilné s ďalšími zariadeniami z ekosystému Galaxy, vrátane bezdrôtových slúchadiel do uší Galaxy Buds Live. Tie pútajú pozornosť svojim ergonomickým dizajnom s lesklou povrchovou úpravou, ako aj dlhou výdržou, až 21 hodín prehrávania, s použitím nabíjacieho puzdra. Technológia aktívneho potláčania hluku pritom znižuje okolitý hluk bez toho, aby používateľ prišiel o dôležité hlasy a oznámenia.

Inteligentné hodinky Galaxy Watch 3 umožnia jednoduchým spôsobom spravovať život a zdravie priamo zo zápästia. Okrem dotykového displeja sa dajú aplikácie pohodlne ovládať pomocou precíznej otočnej lunety. Na výber je množstvo rôznych ciferníkov, s možnosťou vytvorenia si vlastnej kombinácie. K senzorom pre snímanie srdcovej frekvencie, kvality spánku či fyzickej aktivity sa pridal dokonca aj oxymeter pre meranie hladiny kyslíka v krvi.

Vďaka pokročilým technológiám môžu aj tieto mobilné a nositeľné zariadenia zaujať moderných používateľov, pre ktorých sú dôležité nielen funkcie, no záleží im aj na elegantnom spracovaní.