Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo navrhlo pre Barnes & Noble nový HD tablet Nook

Lenovo navrhlo pre Barnes & Noble nový HD tablet Nook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Barnes & Noble spojila svoje sily s čínskym gigantom Lenovo pri opätovnom uvedení svojho 10,1-palcového tabletu na trh, ktorý ponúka „knihomoľom“ to najlepšie z oboch svetov. Prostredníctvom aplikácie Barnes & Noble získajú používatelia prístup k miliónom elektronických kníh a tiež ku všetkému, čo by ste očakávali od moderného cenovo dostupného tabletu.

Novo navrhnutý tablet Nook je zabalený v celokovovom tele a do výbavy dostal 10,1-palcový Full HD IPS displej. Relatívne tenké rámiky prinášajú až 85-percentný pomer obrazovky k telu tabletu a certifikácia TÜV Rheinland zaistí, redukciu škodlivého modrého svetla.

Tablet Nook od Lenovo by mal byť dodávaný s 2,3-GHz osemjadrovými procesormi. K dispozícii bude 32 GB vnútorné úložisko s možnosťou rozšírenia kapacity prostredníctvom pamäťovej karty microSD. Batéria by mala na jedno nabitie poskytnúť výdrž až pre 10 hodín používania. Výdrž batérie v predchádzajúcom modeli bola 8,5 hodiny.

Nový tablet Nook.

Kryštálovo jasný obraz na displeji by mal poskytnúť indíciu, že nejde o žiadnu farebnú elektronickú čítačku kníh, ale o plnohodnotný tablet, ktorý používateľom ponúkne prístup k elektronickým knihám, časopisom a novinám. Dodáva sa tiež s novou zónou vhodnou pre deti s názvom Kids Space, ktorá obsahuje vhodne upravené aplikácie, knihy a videá, ako aj prístup k službe Google Play na stiahnutie obľúbených aplikácií.

Používateľ môže tiež komunikovať s Asistentom Google, naladiť si FM rádio a počúvať obľúbenú hudbu prostredníctvom integrovaných reproduktorov s technológiou Dolby Atmos. Tablet s operačným systémom Android je vybavený bezdrôtovým rozhraním Bluetooth i Wi-Fi. Nechýba mu predný a zadný fotoaparát, pričom váži veľmi prenosných 420 gramov.

Nové tablety Nook sa začnú predávať od budúceho mesiaca za cenu 129,99 dolárov.

Nový tablet Nook.