Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové tablety Fire HD 10 od Amazonu zvýšili technické parametre

Nové tablety Fire HD 10 od Amazonu zvýšili technické parametre
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Modely 10,1-palcových cenovo dostupných tabletov Fire HD z dielne spoločnosti Amazon sa dočkali aktualizácie pre rok 2021. Vďaka ich jasnejším displejom, vylepšenému dizajnu a lepším špecifikáciám sú to tak najlepšie tablety, aké kedy tento výrobca vydal.

Zatiaľ čo 10,1-palcový LCD displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 pixelov má rovnakú veľkosť a rozlíšenie ako model z roku 2019, spoločnosť Amazon tvrdí, že nový obrazový panel je až o 10 percent jasnejší. Nezmenil sa ani procesor MediaTek MT8183, no operačná pamäť RAM sa navýšila na 3 GB, čo by malo zabezpečiť plynulejší výkon aplikácií.

Tablet Amazon Fire HD 10.

Čo sa týka vzhľadu, rámy okolo displeja boli zoštíhlené a predná kamera s rozlíšením 2 megapixely bola posunutá tak, aby bola vhodne umiestnená na uskutočňovanie videohovorov vv režime tabletu na šírku. O ozvučenie sa postarajú reproduktory s podporou Dolby Atmos a samozrejmá je podpora digitálnej hlasovej asistentky Alexa. Spoločnosť Amazon pritom sľubuje až 12 hodinovú výdrž batérie. Kapacita vnútorného úložiska môže byť 32 GB alebo 64 GB, s možnosťou rozšírenia prostredníctvom microSD karty.

Prvýkrát prichádza aj model Fire HD 10 Plus, ktorý má až 4 GB operačnej pamäte RAM, prémiovú povrchovú úpravu a podporuje bezdrôtové nabíjanie Qi. To znamená, že používateľ môže použiť akúkoľvek nabíjaciu podložku alebo stojan, ako aj oficiálny produkt Made for Amazon.

Tablet Amazon Fire HD 10 Plus.

Tablet Amazon Fire HD 10 pre rok 2021 s 32 GB úložiskom stojí od 149,99 dolárov, zatiaľ čo cena za model Plus sa začína na 179,99 dolároch. Spoločnosť Amazon tiež predáva model Plus v balíku s Bluetooth klávesnicou a pročným predplatným Microsoft 365 za 249,99 dolárov. Všetky tieto ceny sú s reklamami Amazon na domovskej obrazovke. Cena modelov bez reklám je o 20 dolárov vyššia. Tablety budú k dispozícii od 26. mája a na výber budú v čiernej, modrej, olivovej a levanduľovej farbe.

Spoločnosť Amazon tiež predstavila detskú verziu 10,1-palcového tabletu s farebným ochranným puzdrom a množstvom obsahu vhodného pre deti, vrátane ročného predplatného služby Amazon Kids +. Cena detského modelu tabletu je 199,99 dolárov. Predbežné objednávky sú už spustené, s dostupnosťou naplánovanou od 26. mája.

Detská verzia tabletu Amazon Fire HD 10.