Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung ukazuje funkčný prototyp skladacieho displeja Flex In & Out

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas májovej akcie Display Week 2021 poskytla spoločnosť Samsung Display len veľmi stručný pohľad na šikovný prototyp viacnásobne skladacieho smartfónu, na ktorom juhokórejskí vývojári pracujú. Teraz sa tento koncept dostáva na výstavnú plochu iMiD 2021.

Spoločnosť Samsung uviedla na trh prvý skladací telefón v roku 2019, ktorý používateľom priniesol zážitok smartfónu aj minitabletu v jednom zariadení. Tento telefón bol aktualizovaný nasledujúci rok s vylepšeným jediným pántom, lepším hlavným displejom a vylepšenými vnútornými prvkami. Medzitým sa v roku 2020 objavil aj kompaktnejší véčkový model skladacieho smartfónu.

Po spustení najnovšej generácie modelov Z Fold3 5G a Z Flip3 5G začiatkom augusta teraz spoločnosť Samsung Display ukazuje, čo by mohlo nasledovať v podobe konceptu dvojitého pántu, ktorý je možné skladať a rozkladať dnu a von. Zverejnené video však tieto dva pánty neukazuje v akcii, namiesto toho sa zameriava na ukážku funkcií, ktoré môžu používatelia očakávať od 7,2-palcovej skladacej OLED obrazovky s názvom Flex In & Out. Tri rôzne oblasti je možné samozrejme použiť ako jednu veľkú obrazovku v rozloženom stave alebo je možné ich rozdeliť na zóny pre zobrazenie viacerých aplikácií naraz v režime multitaskingu.

Spoločnosť Samsung Display predstavila prototyp smartfónu s viacnásobne skladacím displejom Flex In & Out.

Vľavo od hlavnej obrazovky sa nachádza pole s dvoma fotoaparátmi, fyzické tlačidlá sú umiestnené v hornej časti panela a port USB v spodnej časti. V tejto ranej fáze prototypu sú veci, akými sú procesor, veľkosť RAM a úložiska, úplne bezvýznamné a nebola zverejnená ani informácia, či a kedy by sa mohol prvý takýto smartfón dostať do výroby. No tento koncept nám poskytuje zaujímavý prvý pohľad na druhy vecí, ktoré môžeme od spoločnosti Samsung očakávať v budúcnosti.

Vývojári zo Samsung Display tiež predviedli streamovací reproduktor integrovaný do 12,4-palcovej ohybnej OLED obrazovky, kde sa po stlačení tlačidla v sprievodnej aplikácii tento displej rozvinie a vytvorí veľkú zakrivenú zobrazovaciu plochu. Bol predstavený aj test odolnosti pre skladaciu OLED obrazovku, v ktorom prežila 30 000 opakovaných zložení pri teplotách až -20 stupňov Celzia.