Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na Slovensko dorazila nová generácia inovatívnych skladacích smartfónov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung sa na Slovensko rozhodol priniesť hneď štyri nové zaujímavé zariadenia z rodiny Galaxy, ktoré vývojári vybavili inováciami.

Pohľady zrejme najviac upúta skladací smartfón Galaxy Z Fold 3 5G. Dal by sa označiť aj za akúsi kombináciu telefónu a tabletu. V zloženom stave si prináša menší predný displej, no po roztvorení sa odhalí priestranný displej s uhlopriečkou až 7,6 palca. Prekvapivé je, že na vnútornom displeji nie je na prvý pohľad vidieť fotoaparát.

„Pri Galaxy Z Fold 3-jke sa podarilo fotoaparát pri vnútornej obrazovke, teda pri hlavnej obrazovke, skryť pod pixely. Teda v podstate budete využívať jednu veľkú obrazovku bez akéhokoľvek rušivého elementu,“ hovorí Marek Pažický, Samsung CZ & SK.

Skladací displej si prináša aj zaujímavé možnosti multitaskingu, čiže práce s viacerými aplikáciami naraz. Po novom je k dispozícii aj dotykové pero S Pen, špeciálne navrhnuté pre toto zariadenie. Uľahčí tak napríklad písanie, kreslenie alebo zvýši presnosť používania displeja. Výhody skladacieho displeja, no vo výrazne kompaktnejšej podobe, pritom poskytuje model Galaxy Flip 3 5G.

„Toto zariadenie keď otvoríte, máte 6,7 palcovú uhlopriečku obrazovky, čo je naozaj celkom dosť v dnešnej dobe. Čo je veľmi podstatné, bola zväčšená aj vonkajšia obrazovka, ktorá je vlastne štvornásobne väčšia. Tým pádom vy si viete pozerať napríklad rôzne notifikácie, ktoré doteraz nebolo možné napríklad prečítať.“

Do kategórie nositeľných zariadení pribudli bezdrôtové slúchadlá do uší Galaxy Buds 2, so vstavanými tromi mikrofónmi, pre aktívne potláčanie hluku.

„Vedia odbúrať až 98 percent hluku, ktorý sa nachádza okolo vás. Poháňa to umelá inteligencia, ktorá dokáže rozpoznávať, že aký zvuk je okolo vás a podľa toho sa dokáže aj učiť a presne odbúrať tento zvuk.“

Pribudli aj nové inteligentné hodinky vo verzii Galaxy Watch 4 bez ovládacej lunety, zatiaľ čo verzia s lunetou dostala prívlastok Classic. Vývojári do nich integrovali novú jednotku s trojicou senzorov, ktoré sú schopné sledovať nielen fyzickú aktivitu, ale aj celé telo nositeľa.

„Koľko máte vody, kostrového svalstva, koľko máte tuku napríklad v tele. A takisto viete napríklad pomocou týchto senzorov trekovať aj iné aktivity, vymerať EKG napríklad,“ dodáva Marek Pažický, Samsung CZ & SK.

Samsung to teda rozbalil vo veľkom a jeho najnovšie zariadenia by tak ako vždy mohli osloviť mnohých priaznivcov najmodernejších technológií.