Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Real Folding Window rieši problémy skladacích obrazoviek

LG Real Folding Window rieši problémy skladacích obrazoviek
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z LG Chem tvrdia, že vyriešili problém menej odolných skladacích obrazoviek na smartfónoch prostredníctvom novo vyvinutej technológie vonkajšej fólie, ktorú nazvali ako Real Folding Window, a ktorá je tvrdá ako sklo a flexibilná ako plast.

Napriek tomu, že skladacie smartfóny už existujú, ohybné obrazovky nie sú tak odolné ako tie bežné a hoci najnovšie modely tieto problémy riešia, stále je čo zlepšovať. Aj preto sa spoločnosť LG Chem rozhodla vstúpiť do tejto oblasti a vyriešiť problém s trvanlivosťou skladacích obrazoviek pomocou technológie Real Folding Window.

Prelomovým je nešpecifikovaný nový materiál, ktorý má údajne hrúbku len niekoľko desiatok mikrometrov a je aplikovaný na obe strany PET fólie. Túto potiahnutú fóliu je potom možné použiť ako krycí materiál pre flexibilný zobrazovací panel skladacieho smartfónu, aby bola zaistená dlhá životnosť a menej nápadné záhyby v závese. Tím uvádza pritom úspešné testovanie viac ako 200 000 skladacích akcií.

Fólia pre skladacie obrazovky LG Real Folding Window.

Vývojári tvrdia, že na rozdiel od existujúcich polyimidových fólií a materiálov z tvrdeného skla, krycia vrstva novej technológie Real Folding Window maximalizuje flexibilitu a zároveň poskytne optimalizované riešenia pre skladacie telefóny, ako napríklad vylepšenia chronických problémov, ako sú viditeľné skladacie účinky na spojovacej časti obrazovky.

Tím sa zameriava na konkurencieschopné výrobné ceny a svoju technológiu by chcel použiť v budúcich aplikáciách, ako sú napríklad mobilné zariadenia s rolovateľným displejom, ako sú smartfóny, notebooky či tablety, ale aj vo filmovej technológii pre robustnejšie výklopné displeje alebo tiež v skladoch.

A nebudeme ani musieť čakať dlho, kým sa technológia dostane do reálneho sveta. Spoločnosť LG Chem ju už budúci rok chystá do sériovej výroby, aby sa prvé zariadenia s Real Folding Window mohli dostať do predaja v roku 2023.

Fólia pre skladacie obrazovky LG Real Folding Window.