Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší ručný stabilizátor od DJI získal vstavanú selfie tyč

Najnovší ručný stabilizátor od DJI získal vstavanú selfie tyč
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2016 čínska spoločnosť DJI prispôsobila svoju stabilizovanú akčnú kameru Osmo aj pre smartfóny a predstavila motorový ručný stabilizátor s názvom Osmo Mobile. Ten teraz vstúpil do svojej piatej generácie uvedením modelu s mierne modifikovaným názvom OM 5, ktorý sa môže pochváliť integrovanou teleskopickou selfie tyčou.

Nový motorizovaný stabilizátor pre smartfóny DJI OM 5 bol vylepšený o 3-osovú stabilizáciu, ktorá pomáha vyhladiť zábery počas nakrúcania z ruky pri pohybe. Teraz je schopný uniesť ťažšie smartfóny, zatiaľ čo technológia ActiveTrack 4.0 udržuje objekt v zábere vďaka vylepšenému algoritmu a podporuje sledovanie pri až 3-násobnom priblížení v rýchlosti 5 m / s.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI OM 5.

Ručný stabilizátor piatej generácie je menší a ľahší ako predchádzajúce modely. Má rozmery 264,5 x 111,1 x 92,3 milimetrov a váži len 290 gramov. Dodáva sa s novou magnetickou svorkou na uchytenie smartfónu, ktorá je údajne kompatibilná s väčším počtom telefónov ako predtým. Spoločnosť DJI pridala aj vstavanú teleskopickú selfie tyč s dĺžkou až 215 milimetrov, ktorá umožní ľahšie snímanie v selfie režime alebo umožní, aby sa používateľ dostal ešte viac do akcie či vytváral zaujímavejšie uhly.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI OM 5.

Medzi ďalšie funkcie patrí nová funkcia ShotGuides, ktorá prináša 30 sád návodov na fotografovanie pre nováčikov a automaticky registruje scénu a odporúča kreatívne predvoľby. Funkcia DynamicZoom zasa dokáže „vytvoriť dramatický posun pozadia, ktorý preslávil Alfred Hitchcock“ a niekoľko rôznych režimov časozberných videí, ako aj možnosti panorámy, efekty krútenia či automatické retušovanie. Používateľ môže dokonca spustiť a pozastaviť nahrávanie pomocou gest ruky. A je tu aj nová magnetická svorka DJI OM Fill Light Phone Clamp, ktorá dodáva osvetlenie pre selfie fotenie a nakrúcanie videí.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI OM 5.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI OM 5 sa predáva v dvoch farebných variantoch za cenu 159 EUR. Dodáva sa s magnetickou svorkou pre smartfón, statívom, remienkom na zápästie, cestovným puzdrom a napájacím káblom. Svorka DJI OM Fill Light Phone Clamp je voliteľným doplnkom a bude neskôr k dispozícii za cenu 49 EUR.