Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi predstavuje tablet Xiaomi Pad 5 a nové produkty AIoT

Xiaomi predstavuje tablet Xiaomi Pad 5 a nové produkty AIoT
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Xiaomi počas svojho globálneho uvedenia na trh predviedla nový tablet Xiaomi Pad 5, ako aj hviezdny zoznam produktov AIoT, vďaka ktorým sa ešte viac rozrastá ponuka produktov pre inteligentnú domácnosť a nositeľných zariadení Xiaomi pre terajších pripojených spotrebiteľov. Medzi nové produkty AIoT patria projektor Mi Smart Projector 2, router Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) a náramok Mi Smart Band 6 NFC.

V nových podmienkach si spotrebitelia pretvárajú svoje domácnosti tak, aby spĺňali nové funkčné požiadavky a prispôsobili sa postpandemickej ére, čo znamená skĺbenie voľného času a práce. Tieto štyri nové zaujímavé produkty umožňujú spotrebiteľom používať viac inteligentných zariadení, ktoré im vo vlastnom dome uľahčujú život.

Tablet Xiaomi Pad 5: Hraj tvrdo, pracuj inteligentne

Tablet Xiaomi Pad 5 je všestranný nástroj na zvýšenie produktivity v práci alebo v škole, no zároveň ponúka aj prvotriedny zážitok z mobilnej zábavy.

„V nových podmienkach a so študentmi vracajúcimi sa do škôl prichádza tablet Xiaomi Pad 5 v čase, ktorý okamžite zapasuje nášmu novému spôsobu prechodu z práce do zábavy a všetkému medzi tým. Je to ozajstná multifunkčná pracovná stanica, plná kvality počnúc formou až po funkčnosť, nech sa už používa kdekoľvek: v triede, domácnosti alebo kancelárii,“ povedal TJ Walton, marketingový manažér spoločnosti Xiaomi International.

Tablet Xiaomi Pad 5.

Táto prenosná pracovná stanica je vybavená špičkovými funkciami, ktoré používateľom umožňujú hrať tvrdo a pracovať inteligentne. Obsahuje:

● Balík funkcií pre produktivitu – tablet Xiaomi Pad 5 je vybavený funkciami, ktoré zvýšia vašu produktivitu. Skenujte akékoľvek dokumenty pomocou jediného 13 MPix fotoaparátu a bezproblémovo ich zdieľajte so spolupracovníkmi alebo spolužiakmi. Prirodzený zážitok z písania vám zaručí pero Xiaomi Smart Pen s hmotnosťou iba 12,2 g, citlivosťou na tlak až 4096 a vzorkovacou frekvenciou dotyku 240 Hz. Pero Xiaomi Smart Pen disponuje aj praktickými funkciami, ako sú funkčné tlačidlá pera Smart Pen na rýchle zapisovanie poznámok, vytváranie snímok obrazovky alebo jednoduché prepínanie medzi perom a gumou. Okrem toho ste vďaka 8 MPix prednej kamere, ktorá podporuje funkciu snímania videa s rozlíšením 1080p, vždy pripravení aj na konferenčné hovory.

● Žiarivý displej s pohodlným zážitkom zo sledovania – tablet Xiaomi Pad 5 je vybavený 11-palcovým WQHD+ 120 Hz displejom, ktorý vďaka jemnejším, prirodzenejším a detailnejším farbám, prebúdza sledovaný obsah k životu. Vďaka funkcii Dolby Vision umožňuje tablet Xiaomi Pad 5 prvotriedny zážitok zo sledovania HDR obsahu a ponúka mimoriadne živý obraz s neuveriteľným jasom, kontrastom, detailmi a farbami, aké ste na obrazovke ešte nevideli. A bez ohľadu na to, kde a ako dlho sledujete svoje obľúbené programy, funkcia True Display a zabudovaný režim Low Blue Light v tablete Xiaomi Pad 5, sa postarajú o jasné, ale bezpečné a pohodlné sledovanie.

● Podmanivá akustika – Tablet Xiaomi Pad 5 upúta nielen váš zrak, no bude pri krátení voľného času lahodiť aj ušiam. Vychutnajte si kvalitný stereo zvuk vďaka veľkej štvorici reproduktorov, ktoré ponúkajú hlasnejší a čistejší zvuk. Okrem toho je tu aj pohlcujúci zvuk Dolby Atmos, ktorý vám pri počúvaní obľúbeného obsahu Dolby Atmos poskytne dokonalý, realistický zvukový zážitok s jedinečnými detailmi a hĺbkou.

● Nabitý vysokým výkonom a stvorený na bezkonkurenčné pripojenie – Aby ste držali krok so štúdiom, prácou, zábavou a všetkým medzi tým, je tablet Xiaomi Pad 5 vybavený 7nm vysokovýkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 860 s frekvenciou až 2,96 GHz. Aby boli používatelia neustále pripojení, tablet Xiaomi Pad 5 prichádza s dlhšou výdržou batérie, ktorá má kapacitu 8 720 mAh (typ).

Náramok Mi Smart Band 6 NFC: Bezkontaktné platby v postpandemickej ére

Život v tieni pandémie nás prinútil zamyslieť sa nad tým, ako v časoch, keď sa spoločenský odstup stal bežnou vecou, obnoviť inteligentný a zdravý život bez stresu. V snahe pomôcť používateľom osvojiť si meniaci sa životný štýl, spoločnosť Xiaomi pretvára svoje technologické inovácie, počnúc každodenným nositeľným zariadením.

V marci 2020 spoločnosť Xiaomi predstavila náramok Mi Smart Band 6, ktorý obsahuje funkciu SpO2 poskytujúcu údaje o dýchacom aparáte používateľov a ďalšie komplexné funkcie na sledovanie zdravia, ako je detekcia spánku a úrovne stresu, usmerňovanie dýchania, ktoré pomáhajú používateľom prevziať kontrolu nad ich celkovým fyzickým a duševným zdravím.

Inteligentný náramok Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC.

Teraz v spolupráci so spoločnosťou Mastercard, Xiaomi ako svetová jednotka v oblasti nositeľných náramkov vracia do centra pozornosti svoj obľúbený náramok Mi Smart Band 6 so zameraním na bezkontaktné platby. Vďaka pridaniu plnohodnotnej funkcie NFC ponúka nová verzia rýchly, bezpečný a pohodlný spôsob platenia. Platby možno vykonávať efektívnejšie ako kedykoľvek predtým, bez ohľadu na to, či ide o nákup bežných potravín, platbu za verejnú dopravu alebo dokonca len o kúpu kávy počas rozbehaného dňa.

Okrem toho teraz úplne nová verzia náramku Mi Smart Band 6 NFC ponúka aj zabudovanú službu Amazon Alexa, ktorá majiteľom inteligentných domov rozširuje hands-free možnosti.

„Veríme, že nositeľné zariadenia sú dôležité pre platobný ekosystém. Sme svedkami nárastu používania mobilných platieb, vrátane nositeľných zariadení. Keďže technológie a inovácie zohrávajú ústrednú úlohu, vidíme, že na trh vstupuje viac zariadení s možnosťou platby. Okrem toho budú mať také schopnosti, akými sú poskytovanie nových spôsobov komunikácie a zdokonalenie našich digitálno-fyzických interakcií,“ uviedla Valerie Nowak, výkonná viceprezidentka pre produkty a inovácie v Európe. „Rozširovanie úspešnej spolupráce z minulého roka v Rusku , Bielorusku a Ukrajine, teraz spolupracujeme so spoločnosťou Xiaomi v 19 regiónoch a plánujeme jej rozšírenie v najbližších mesiacoch.“

Okrem toho teraz úplne nová verzia náramku Mi Smart Band 6 NFC ponúka aj zabudovanú službu Amazon Alexa, ktorá majiteľom inteligentných domov rozširuje hands-free možnosti.

Mi Smart Projector 2: Vaše prenosné domáce kino

Okrem tabletu Xiaomi Pad 5 a náramku Mi Smart Band 6 vo verzii NFC pridáva spoločnosť Xiaomi do svojej zostavy pre inteligentnú domácnosť aj úplne nový zábavný kúsok – projektor Mi Smart Projector 2. Projektor Mi Smart Projector 2 s Full HD rozlíšením 1920 x 1080 a technológiou Dolby Audio v kompaktných rozmeroch je praktické, prenosné zariadenie typu plug and play, aké používatelia chcú.

Prenosný projektor Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro.

Vďaka automatickej korekcii lichobežníkového skreslenia a automatickému zaostrovaniu dokáže zariadenie rýchlo premietať dokonale štvorcovú obrazovku na väčšine stien. Používa tiež certifikovaný systém Android TV so zabudovaným asistentom Google Assistant, takže používateľom poskytuje nielen nekonečnú zábavu hneď po vybalení z krabice, ale ponúka aj inteligentné hlasové príkazy na inteligentných produktoch, ktoré majú používatelia doma.

Xiaomi Mesh Systém AX3000 (2 balenia): Zostaňte v spojení vďaka Wi-Fi 6

Úplne nový Xiaomi Mesh Systém AX3000 (2-Pack), ktorý je určený na napájanie inteligentných zariadení v celej domácnosti, ponúka silnú a spoľahlivú dvojpásmovú Wi-Fi sieť s technológiou Wi-Fi 6 až do rozlohy 370 m² a maximálnym počtom 254 pripojených zariadení. Vďaka modulácii 1024QAM, ako aj podpore technológií OFDMA a 2 x 2 MIMO, zariadenie poskytuje optimalizovanú účinnosť siete a zníženú latenciu bez ohľadu na počet pripojených a spustených zariadení.

Inteligentný sieťový systém podporuje aj automatické prepínanie siete a zabezpečí bezproblémový roaming, keď sa používatelia pohybujú v rôznych miestnostiach. Zariadenie dokonca dokáže spustiť samoopravný proces na úpravu siete kedykoľvek zistí, že je určité zariadenie offline. Používatelia tak zostanú neustále pripojení k sieti Wi-Fi 6.

Xiaomi Mesh Systém AX3000 (2 balenia)

Ceny a dostupnosť:

Xiaomi Pad 5 bude k dispozícii v dvoch farebných variantoch: Cosmic Gray a Pearl White.

Xiaomi Pad 5 sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od Októbra 2021 od 349 EUR (6GB+128GB).

Xiaomi Mi Smartband 6 NFC sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od Októbra 2021 od 53 EUR.

Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od Októbra 2021 od 619 EUR.

Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od Októbra 2021 od 139 EUR.

Dostupné kanály a časové harmonogramy produktov nájdete na stránke mi.com vo svojom regióne.

(Zdroj: Tlačová správa Xiaomi)