Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyrcle Phone dokazuje, že smartfón nemusí byť len hranatý

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa výrobcovia smartfónov snažia aspoň trocha zaobliť hrany svojich telefónov, stále si zachovávajú svoj typický obdĺžnikový tvar. No to rozhodne neplatí o novom smartfóne Cyrcle Phone 4G LTE z dielne spoločnosti dTOOR, ktorý je vďaka svojmu kruhovému tvaru vizuálne jedinečný a pútavý.

Okrem výkonu, funkčnosti a štýlu si ľudia často vyberajú smartfóny aj s ohľadom na inovácie a kreativitu. Zaujať by ich tak mohol aj nový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE, ktorý sa so svojim kruhovým, respektíve mierne oválnym tvarom s rozmermi 130 x 103 x 22 milimetrov, úplne odlišuje od tradičných inteligentných telefónov. Jeho IPS LCD displej má pritom uhlopriečku 3,45 palca (87,6 mm) a rozlíšenie 800 x 800 pixelov, ktoré by malo byť dostačujúce vzhľadom na jeho veľkosť.

Kruhový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE.

Čo je na tomto telefóne zaujímavé, je jeho režim Freeform. V tomto režime môže používateľ meniť veľkosť aplikácií tak, aby sa zmestili dokonca na celú obrazovku. Táto funkcia je užitočná pre videá a obrázky. Navyše je k dispozícii otvorený zdrojový kód, ktorý umožní vývojárom vytvárať rôzne vzhľady okrúhleho displeja.

Kruhový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE.

Smartfón s hmotnosťou len 147 gramov je poháňaný bližšie nešpecifikovaným procesorom Qualcomm Snapdragon a 3GB operačnej pamäte LPDD3 RAM. Kapacita jeho vnútorného úložiska je 32 G, no dá sa rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Tento telefón s operačným systémom Android 10 dostal do výbavy aj zadný a predný fotoaparát s rozlíšením 13 megapixelov a má dva sloty na SIM karty. Batéria s kapacitou 2 000 mAh je dokonca vyberateľná.

Kruhový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE.

Okrem unikátneho tvaru sa Cyrcle Phone 4G LTE odlišuje od iných smartfónov aj tým, že má až dva 3,5 mm audio konektory pre slúchadlá pre podporu zdieľania počúvania médií bez potreby akéhokoľvek bezdrôtového pripojenia. Samozrejme aj to je k dispozícii, vo forme technológií Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 LE a NFC. Na výber sú aj ďalšie dva fyzické porty USB typu C 3.0 a USB Micro 2.0.

Ešte jeden dôležitý detail o tomto inovatívnom a štýlovom telefóne je, že jeho kryt je vyrobený z recyklovateľných a biologicky odbúrateľných komponentov, čo z neho robí mobilné zariadenie šetrné k životnému prostrediu.

Kruhový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE.

Kruhový smartfón Cyrcle Phone 4G LTE sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter za 699 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 999 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť niekedy v priebehu septembra 2022.