Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google vydáva špičkové, no stále dostupné smartfóny Pixel 6

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google konečne predstavila svoje nové smartfóny Pixel 6 a Pixel 6 Pro, ktoré sú po prvý raz poháňané vlastnými procesormi spoločnosti Google s názvom Tensor. A aj keď sú určite špičkovými vlajkovými loďami prémiovej triedy, asi najpôsobivejšia je ich cena.

Spoločnosť Google v rámci prípravy na novú vlajkovú loď prepracovala nástroje a odhodila procesory Qualcomm Snapdragon v prospech nového vlastného procesora. A smartfóny Pixel šiestej generácie vyzerajú, že dodajú to, čo väčšina majiteľov Pixelov požaduje: prémiové telefóny s úžasnými fotoaparátmi, ktoré používajú najnovšiu super čistú verziu operačného systému Android, ktorý je navrhnutý špeciálne pre tento smartfón a procesor Tensor. A to by mohol byť skutočne kľúč k úspechu.

Prirodzene, budú to najrýchlejšie a najvýkonnejšie telefóny, aké kedy spoločnosť Google vyrobila. Procesor Tensor má pritom vstavané spracovanie umelej inteligencie, ktoré posilní niektoré z hlasových a fotografických funkcií, zatiaľ čo vstavané bezpečnostné jadro Titan M2 je určené na zaistenie odolnosti týchto telefónov voči škodlivým útokom.

Smartfóny Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro.

Fotoaparáty vyzerajú tiež pútavo. Oba modely majú na zadnej strane nový 1 / 1,3-palcový snímač, ktorý je štyrikrát väčší ako snímač v modeli Pixel 5 a zachytáva o 150 percent viac svetla pre dosiahnutie vynikajúcich záberov v noci aj v interiéri. K dispozícii je tiež systém automatického zaostrovania s laserovou detekciou, ktorý by mal pomôcť zachytiť čo najostrejšie snímky.

Hlavný širokouhlý fotoaparát má rozlíšenie 50 megapixelov a svetelnosť f / 1,85. K dispozícii je tiež ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 12 megapixelov a svetelnosťou f/2,2. Model Pro pridáva ďalší 48-megapixelový teleobjektív so svetelnosťou f/3,5 so 4-násobným optickým priblížením a až 20-násobným digitálnym priblížením. Vpredu je umiestnený ultraširokouhlý selfie fotoaparát s rozlíšením 11,1 megapixelov a svetelnosťou f/2,2 s podporou 4K videa, zatiaľ čo bežný model Pixel 6 má širokouhlý selfie fotoaparát s rozlíšením 8 megapixelov a svetelnosťou f/2,0.

Smartfóny Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro.

To je dosť pôsobivý fotografický hardvér, no výhoda fotoaparátov v smartfónoch od spoločnosti Google v minulosti spočívala v softvéri. To pokračuje aj v prípade nových modelov s niekoľkými doplnkami vylepšenej umelej inteligencie, ako je napríklad „magická guma“, ktorá odstráni rušivé predmety zo záberu. K dispozícii je tiež režim Motion, ktorý inteligentne zachytí ostrý obraz osoby, ale umožňuje pohyblivé pozadie rozmazať pohybom a dosiahnuť tak pekný umelecký záber. Systémy umelej inteligencie sa taktiež budú snažiť odstrániť rozmazané tváre.

Vývojári si dali tento raz obzvlášť záležať na vyškolení svojich kamerových systémov s oveľa rozmanitejšou škálou ľudských subjektov so zlepšením vyváženia bielej, automatickej expozície a spracovania obrazu.

Umelá inteligencia sa dá využiť aj v prípade hlasových funkcií. Živé prepisy, živé preklady až do 55 jazykov, hlasové zadávanie - tieto funkcie je možné zvládnuť rýchlo a efektívne bez ohľadu na to, či máte dátové pripojenie alebo nie.

Smartfóny Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro.

Oba smartfóny majú jasný dotykový HDR displej odolný voči odtlačkom prstov a vpredu aj vzadu sú potiahnuté ochranným sklom Gorilla Glass Victus. Na v displeji je integrovaná aj čítačka odtlačkov prstov, telefóny majú stereo reproduktory a tri mikrofóny pre zaistenie čistého hlasu počas telefónnych hovorov.

Model Pixel 6 má displej s uhlopriečkou 6,4 palca, ktorý má obnovovaciu frekvenciu 90 Hz a rozlíšenie 1 080 x 2 340 pixelov, zatiaľ čo Pixel 6 Pro má displej s uhlopriečkou 6,7 palca, ktorý má rozlíšenie 1 440 x 3 120 pixelov a obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz. Výrobca v oboch prípadoch sľubuje celodennú výdrž batérie. Model Pixel 6 má pritom batériu s kapacitou 4614 mAh, zatiaľ čo model Pixel Pro získal batériu s kapacitou 5 003 mAh. Batérie podporujú 30 wattové rýchle nabíjanie a dajú sa nabíjať aj bezdrôtovo.

Smartfón Pixel 6 Pro má 12 GB operačnej pamäte RAM, Pixel 6 má 8 GB RAM. Oba sú k dispozícii s integrovaným úložným priestorom s kapacitou 128 alebo 256 GB a Pro ponúka aj verziu s 512 GB úložiskom.

Najlepšou správou je však cena. Nový smartfón Google Pixel 6 stojí od 599 dolárov a cena za model Pixel 6 Pro sa začína od 899 dolárov. Sú už teraz k dispozícii na predbežnú objednávku.

Smartfóny Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro.