Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Morphi sa mení na viacero zariadení pre nakrúcanie zo smartfónov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tvorcovia videí prostredníctvom smartfónov majú k dispozícii čoraz väčší počet zariadení, ako sú selfie tyče, ramená a stabilizátory. Nový systém Morphi chce nahradiť všetky tieto nástroje ich spojením do jedného modulárneho zariadenia.

Modulárny systém Morphi navrhli vývojári zo spoločnosti Cam Caddie a jeho srdcom sú štyri oceľové ramená. Tie sú na koncoch spojené pomocou pántov, ktoré je možné utiahnuť a uzamknúť rukou. Po dĺžke oboch strán každého ramena je akýsi kanál podobný koľajnici, ktorý umožňuje montáž zariadenia tretej strany, ako je napríklad svetlo alebo mikrofón.

Navyše, držiak na smartfón Morphi s nastaviteľnou šírkou možno pripevniť na ktorékoľvek rameno pomocou priloženého držiaka s guľovou hlavou. Ten tiež umožňuje použitie akčných kamier alebo malých digitálnych zrkadloviek namiesto smartfónu.

Vloggerský modulárny systém Morphi.

Podľa spoločnosti Cam Caddie je možné Morphi nastaviť v najmenej 20 rôznych konfiguráciách. Medzi ne patrí obojručné rameno, ktoré umiestni smartfón do stredu, stabilizátor, rameno na plecia, či selfie tyč. Na zariadenie je možné namontovať priložený diaľkový Bluetooth ovládač, ktorý používateľovi umožňuje spustiť a zastaviť a nahrávať bez toho, aby musel natiahnuť ruku a dotknúť sa displeja smartfónu.

Vloggerský modulárny systém Morphi.

Medzi voliteľné doplnky patrí svorkový držiak, pár prísavných držiakov, adaptér koľajničky pre príslušenstvo so závitom a dokonca aj „maticový držiak“, ktorý používateľom umožňuje nakrúcať video a pritom otáčať smartfónom smerom dovnútra. K dispozícii je tiež power banka, mikrofón a LED svetlo pre ľudí, ktorí chcú mať zariadenia špecifické pre tento systém.

Vloggerský modulárny systém Morphi je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať od 99 dolárov za základný balík, ktorý obsahuje aj držiak na statív (ten sa neskôr stane voliteľným doplnkom). Plánovaná maloobchodná cena tohto balíka je 190 dolárov. Za predpokladu, že sa Morphi dostane do výroby, mal by sa začať dodávať v apríli budúceho roka.

Vloggerský modulárny systém Morphi.