Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ringo: Drobný robot naučí deti základy robotiky

Ringo: Drobný robot naučí deti základy robotiky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ringo je drobný robot vo veľkosti dlane, ktorý poskytne deťom hodiny zábavy a hravou formou ich môže naučiť kreatívne využívať množstvo funkcií, ktorými je vybavený. Ringo je založený na elektronickej platforme Arduino, ktorá umožňuje ľahkým spôsobom prepájať hardvérové a softvérové riešenia interaktívnych projektov.

Robot Ringo, pripomínajúci svojím tvarom chrobáka, má v sebe zabudovaný 3-osový akcelerometer a 3-osový gyroskop spolu so šiestimi LED svetlami vo farebnej škále RGB. Ringo má tiež integrovaný piezo-elektrický reproduktor, tri senzory pre detekciu okolitého svetla, infračervený LED vysielač a prijímač telvízneho diaľkového ovládania.

Ringo

Variabilné motorčeky umožnia pohyb po rovnom povrchu, pričom Ringo sníma hrany a vie tak zastaviť na hrane stola alebo sa môže preháňať postaveným bludiskom. Robot dokáže tiež sledovať nakreslené linky alebo svetelný lúč z baterky. Robot svieti alebo bliká vopred zadefinovanými farbami a vydáva rôzne zvuky. S ďalšími robotmi prostredníctvom bezdrôtovej komunikácie môže vytvárať skupiny.

Ringo má v sebe nahraných 10 druhov rôzneho správania a pohybov, takže sa deti môžu s ním dostatočne vyblázniť. Vývojári už teraz vytvárajú vlastné knižnice a nové funkcie, aby sa používateľ nemusel trápiť zložitým programovaním. Pre pokročilejších sú k dispozícii videá a návody, ako písať kód pre svojho robota.

Ringo

Kreatívne a zábavné nové správania a funkcie Ringa sa budú dať zdieľať online s ostatnými programátormi a používateľmi. Aj samotná inštalácia by mala byť jednoduchá. Kampaň tvorcov na portáli Kickstarter bola úspešná a tak by mali byť prvé roboty Ringo k dispozícii niekedy v máji tohto roka.

Ringo